Musorujsag
Élő Eredmények

Történelmi siker kapujában a Fradi: sorozatban hatodik aranyérmére pályázik a rekordbajnok

Történelmi siker kapujában a Fradi: sorozatban hatodik aranyérmére pályázik a rekordbajnok

m4sport.hu | Szerző: M. P.
A Ferencváros hazai pályán fogadja a Kisvárdát az OTP Bank Liga 29. fordulójában. A fővárosiak győzelmük esetén sorozatban hatodik bajnoki címüket ünnepelhetik, erre az ő történelmükben még sosem volt példa.

Úton a 35.

Bár nem így indult, és sokáig nem láttuk ezt jönni, a vége úgy tűnik mégis hasonlítani fog az elmúlt évekhez:

sima Fradi elsőséggel zárul az OTP Bank Liga.

Ez még hivatalosan nem kijelenthető persze, ám szombat estére pont kerülhet az ügy végére, hiszen amennyiben nyer a Ferencváros a Kisvárda ellen – és ez a jelenlegi idényt elnézve nem a leglehetetlenebb feladat -, úgy a Paks és a Fehérvár meccseitől függetlenül beérhetetlen előnyre tesz szert a Fradi 4 fordulóval a bajnokság vége előtt.

Mint már korábban említettük, ez egyedülálló siker lenne a Ferencváros történelmében, a fővárosi zöld-fehérek korábban sosem nyertek sorozatban hat bajnoki címet, legjobb szereplésük az 1908 és 1913 közötti időszak volt, ekkor egymás után ötször lettek aranyérmesek.

A sorozatok „örökranglistáján” a mostanival egyébként szintén nagy eredményt érhetnek el, hisz saját XX. század elején elért eredményüket, és az Újpest 1970 és 1975 közötti szintén ötösét tolhatnák harmadik helyre, megmaradva egyedüliként a dobogó második fokán, csupán az MTK tízese mögött (1913-1925), legalábbis egyelőre, az elkövetkező években a Ferencváros akár ezt a rekordot is megcélozhatja.

Így ünnepelték a 34.-et, hamarosan jöhet a következő. MTI/Illyés Tibor

Szimplán bajnoki címeket figyelve már igen régóta letaszíthatatlan a Fradi a trónról, ez az előny szombaton pedig csak tovább nőhet, a Kisvárda elleni siker a 35. IX. kerületi bajnoki elsőséget jelentené, a második MTK-nak 23 aranyérme van eddig a ligában.

Ha ez nem lenne extra motiváció Varga Barnabáséknak, az mindenképp a végső győzelemig vezetheti őket, hogy ebben a fordulóban hazai pályán, a Groupama Arénában játszanak, így a bajnoki ünneplés saját közönség előtt történhetne meg szombat este: minden adott a tökéletes forgatókönyvhöz, már csak a befejezést kell kivitelezni.

További jó hír a Fradinak, hogy a hétvégén már Sztankovics mester is ott lesz a csapattal, a szerb tréner a múlt héten még Milánóba utazott, hiszen fia kórházba került, ám a hét közepén hazatért Budapestre csapatához.

Közeledik a másodosztály

A Kisvárda helyzete annak ellenére is kilátástalan maradt, hogy a bajnoki versenyfutás szempontjából még minimálisan riválisnak nevezhető Újpest ellen sikerült ismét egy négyest szórni.

Feczkó Tamásék helyzetét tovább nehezíti, hogy ellenfelük a bajnoki címet készül ünnepelni, így a pihentetés és a gyengébb csapat játszatása nem opció, a Fradi legjobb csapata ellen pedig nem igazán van, aki a győzelem megszerzését reális célnak tűzheti ki, a vereség pedig a forduló több meccsétől függően a biztos másodosztályt is jelentheti a Várdának.

Hogy a Ferencváros szerzi meg 35. bajnoki címet, vagy a Kisvárda meglepetést okoz, és tovább fenntartja reményeit a bennmaradás szempontjából, az szombaton 17 órás kezdéssel kiderül élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

A 29. forduló programja:

április 20., szombat:
14.30 Puskás Akadémia FC–Paksi FC
17.00 Ferencvárosi TC–Kisvárda-Master Good
19.30 Diósgyőri VTK–Debreceni VSC

április 21., vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC–MTK Budapest

Borítókép: Fotó: MTI

További tartalmak