Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bognár György: Megérkeztünk a mélypontra

Bognár György: Megérkeztünk a mélypontra

m4sport.hu
A Paks vezetőedzője szerint csapata a Puskás Akadémia otthonában elszenvedett kiütéses vereséggel elérte a mélypontot, a felcsútiak trénere úgy véli, ők akarták jobban a győzelmet.

A negyedik helyezett Puskás Akadémia 5–0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén. A tolnai együttes sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, míg a felcsúti alakulat immár öt bajnoki óta veretlen és hárommeccses győzelmi szériát tud maga mögött.

Bognár György, a Paks vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a felcsúti csapat jobban játszott, ilyen arányban is megérdemelten nyert, ők pedig elérték a mélypontot. „Azt kell mondjam, hogy ma csak a Puskás-játékosok nyújtottak NB I-es teljesítményt, minden más résztvevő alulteljesített. Most érkeztünk meg a mélypontra, most vagyunk ott, hogy ennél lejjebb már nem tudunk menni. Ha már kikapunk, helyzeteink nincsenek, gólt nem lövünk, formán kívül vagyunk, akkor legalább ne kapjunk egy ötöst. De lehet, hogy ez még jól is jött, volt már olyan, hogy 6–1-re kikaptunk, és utána elindult a csapat, talán ebben reménykedhetünk.”

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia trénere szerint sikerült végrehajtani azt, amit elterveztek, sikerült hatástalanítani a paksi erőfutballt. „A fizikális erő is döntött a végén, hiszen az utolsó 20 percben minden pozícióban túljátszottuk a Paksot. A második félidőben jobban uraltuk a teret, miután a Paks abbahagyta a focit és csak hosszú labdákat ívelt fel. Az én csapatom ma jobban akart nyerni, és ezt meg is mutatta a pályán eredményben is.”

A tizenegyesből eredményes Nagy Zsolt azt mondta, nehezebb mérkőzésre számítottak. Készültek a paksi beadásokra, ezeket azonban sikerült akár már a félpályán megállítani és ezekből jó kontratámadásokat vezetni. „Elkaptuk a fonalat, magabiztos a csapat, a helyzeteink eddig is megvoltak, de most be is lőjük őket.”

A Paksban debütáló Vécsei Bálint szerint túl sok teret adtak az ellenfél gyors és jól kontrázó játékosainak. „Nagyon passzívak voltunk védekezésben, az ilyen hibákat az ellenfél elég jól meg tudta büntetni. Valahogy össze kell kaparnunk magunkat, hiszen kedden fontos mérkőzés lesz, sok mindent át kell értékelni” – utalt a Kisvárda elleni Magyar Kupa-elődöntőre. Saját erőnlétével kapcsolatban elmondta, nincs rossz állapotban, de tőle is jobb teljesítményre van szükség. „Sokkal több helyzetet kell kialakítanunk és a védekezést is rendbe kell tennünk, mert sokszor átjáróház a védelmünk és nagyon könnyen kapunk gólokat.”

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak