Musorujsag
Élő Eredmények

Harmadszor is megtréfálná a szezonban a Diósgyőr az európai kupaselejtezőről álmodozó Debrecent

Harmadszor is megtréfálná a szezonban a Diósgyőr az európai kupaselejtezőről álmodozó Debrecent

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a szombati játéknap utolsó meccsén Miskolc lesz a helyszín, a Debrecen vendégeskedik a Disógyőrnél.

Nagy tét nincs, de a győztes útra vissztérne a Diósgyőr

A hazaiaknál érdekes helyzet áll fenn 5 fordulóval a vége előtt: igazából már nyugodtan készülhetnek a következő szezonra is.

Természetesen ez nem teljesen igaz, de ha megnézzük a csapat pozícióját a tabellán és távolságát a kupaindulást vagy kiesést jelentő helyektől, bár matematikaliag még mindkettő összejöhet a Diósgyőrnek, nagy szerencse vagy éppen balszerencse kellene ezekhez.

A harmadik Fehérvártól 12 pontra van Radenkovics csapata, míg a közelebbi kieső helyen lévő 13 egységre található, így a Debrecen elleni meccs talán legnagyobb tétje szempontjukból, hogy egy győzelem esetén már biztosan NB I-es szereplő lesz a 24/25-ös kiírásban is a DVTK.

Vladimir Radenkovics. (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A hazaiak az elmúlt 16 napban 5 meccset is játszottak, így talán picit ennek is betudhatóak a Radenkovics-éra kezdeti szárnyalásához képest elért rosszabb eredmények, erről a vezetőedző is beszélt a klub honlapján.

A közös munka kezdetét követően jó eredményeket értünk el, de a folytatásban kicsit lanyhult a koncentráció, márpedig a labdarúgás olyan, hogy ha nem tökéletes odafigyeléssel dolgozol minden edzésen, akkor büntetés vár rád. Az OTP Bank Liga mezőnye annyira szoros, hogy ha csak 99 százalékkal készülsz egy találkozóra, akkor akár a hiányzó egy százalék is döntő lehet.”

Kupaselejtezőre vágyna a Debrecen, de utolsó esélyei jönnek erre

Debrecenben ezzel szemben picit több tétje lehet a találkozónak, hisz a Loki úgy van jelenleg a tabella ötödik helyén, hogy a harmadik, és biztos európai kupaindulást jelentő Fehérvár már 7 pontra van tőlük, és bár ez sem behozhatatlan, egy jó kupaeredménnyel és egy ferencvárosi vagy paksi kupagyőzelemmel a bajnoki negyedik pozíció is selejtezőt érhet, melytől csupán egy pontra van Blagojevics csapata.

Az elmúlt időszak felemásan, úgymond katonásan sikerült a Debrecennek, elmúlt öt meccsükön a győzelmek és a vereségek felváltva követték egymást, a sorminta szerint most vereség következne, hiszen az elmúlt fordulóban Dzsudzsák góljával legyőzték a Kecskemétet, de aligha ezzel „megelégedne” az ezúttal majd idegenben szereplő csapat.

Szrdjan Blagojevics a szombati rangadó előtt elmondta, ez a Keleti Klasszikus megmutatja, melyik csapat melyik irányba fog menni.

Amikor először játszottunk a DVTK ellen és 3-1-re veszítettünk, szerintem túlzottan barátságos volt a hangulat, bár tisztában vagyok vele, hogy milyen a két klub, és főként a szurkolók közötti kapcsolat. A második meccs itthon már versenyképesebb volt, most pedig egy igazi csatára számítok, hisz mindkét csapat azért harcol, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből a szezonból. Az előttünk álló találkozó pedig eldönti, hogy ki melyik irányba fog menni” – mondta a DVSC mestere.

Hogy a Debrecen tovább harcolhat-e a kupaselejtezőt érő helyekért, vagy a Diósgyőr idén harmadszorra is megtréfálja őket, az szombaton 19.30-as kezdéssel kiderül az M4Sporton és az m4sport.hu-n.

A 29. forduló programja:

április 20., szombat:
14.30 Puskás Akadémia FC–Paksi FC
17.00 Ferencvárosi TC–Kisvárda-Master Good
19.30 Diósgyőri VTK–Debreceni VSC

április 21., vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC–MTK Budapest

Borítókép: Fotó: MTI

További tartalmak