Musorujsag
Élő Eredmények

Kubatov Gábor: Ez volt a legnehezebb szezonunk

Kubatov Gábor: Ez volt a legnehezebb szezonunk

m4sport.hu
A legnehezebb szezonnak nevezte a mostanit Kubatov Gábor, az FTC elnöke, miután a labdarúgócsapat a Kisvárda elleni döntetlennel bebiztosította a bajnoki címet.

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában. Az immár 13 kör óta veretlen zöld-fehérek 15 ponttal előzik meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, így előnyük behozhatatlanná vált, mivel előbbi riválisnak négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra.

Az FTC klubcsúcsot döntött sorozatban hatodik elsőségével, eddigi legjobbja ugyanis az öt egymást követő aranyérem volt 1909 és 1913 között. Ezzel kapcsolatban Kubatov Gábor az M4 Sportnak elmondta, az ilyen pillanatokban is az új célokat szokta nézni, így van ez most is, ezért az foglalkoztatja, hogy az Újpestnek és az MTK-nak is van hosszabb bajnoki sorozata.

A BL-selejtezős kieséssel és edzőváltással kezdődő, majd Konferencia-liga-rájátszásba jutással folytatódó szezont az eddigi legnehezebbnek nevezte az FTC elnöke. „Nemzetközileg is nagyon komoly ellenfelekkel játszottunk, nagyon elfáradtunk benne, nyilván van egy kiégettség, ezt meg kell tudni tanulni kezelni, mert tavasszal is játszottunk kupameccset és csalódás volt, hogy akkor kiestünk, magasabb célokat tűztünk ki magunk elé. Egyre nehezebb ez, meg felkészülnek belőlünk az ellenfelek, egyre jobb a bajnokság, egyre jobb csapatok állnak velünk szemben. Ne tévesszen meg senkit, hogy 15 ponttal vezetjük a bajnokságot és valószínűleg nagy pontszámmal tudunk idén is nyerni, de ez egy nehéz meccs lesz” – mondta.

Kubatov Gábor szerint a következő hazai szezon sem lesz könnyű, példaként a tulajdonosváltáson áteső Újpestet említette. „Jövőre komoly csapatok lesznek, jön a tulajdonosváltáson átesett Újpest, úgyhogy lesz izgalom a következő bajnokságban is.”

A klubelnök szerint a tavaszi menetelés Dejan Stankovic vezetőedzőnek köszönhető. „Egy tipikus szerb, nem hagyja, hogy csak félgázon menjünk, ő maga is állandóan ezer fokon ég, a csapatot is kezdi magával húzni, úgyhogy szerintem ez kezd szépen alakulni. Szeret itt lenni, látja, hogy ez egy család, kezdi átvenni a klub hangulatát, ez nagy dolog.”

Borítókép: Kubatov Gábor (Fotó: m4sport.hu)

További tartalmak