Musorujsag
Élő Eredmények

Rangadó a nyitómeccsen: a PAFC az európai kupaszerepléshez, a Paks az ezüstérem megszerzéséhez tehet nagy lépést

Rangadó a nyitómeccsen: a PAFC az európai kupaszerepléshez, a Paks az ezüstérem megszerzéséhez tehet nagy lépést

m4sport.hu
A 10. születésnapját a héten ünneplő Pancho Arénában kezdődik az OTP Bank Liga 29. fordulója: a Paks érkezik látogatóba a Puskás Akadémiához.

Közeledhez céljához a PAFC

A Puskás Akadémia az előző fordulóban könnyed győzelemmel hangolt erre a rangadóra, Hornyák Zsolték 4-0-ra verték a tulajdonképp már csak papíron NB I-es Mezőkövesdet.

A felcsútiaknak komoly hullámvasút ez az idei szezon, hisz az előzetes várakozásokhoz képest egy jóval gyengébb szezonkezdés után nehéznek tűnt az, ami végül csak sikerült: pár fordulóval a bajnokság vége előtt a csapat európai kupaindulást érő helyekért harcol.

Jelen állás szerint a PAFC a tabella negyedik helyén áll, 6 ponttal lemaradva a harmadik Fehérvártól és héttel a szombati ellenfél Pakstól, ám a kupasorsolás nekik is, ha lehet így mondani, kedvezően alakult, hisz amennyiben a Paks vagy a Fradi nyerne május 15-én a Puskás Arénában, úgy a negyedik bajnoki pozíció is Ekl-selejtezőt érne.

A Puskásnak úgy érdemes figyelni a Kupára, hogy már régen kiesett. MTI/Koszticsák Szilárd

A szombati talákozó más szempontból is különleges lehet a felcsútiaknak: a héten ünnepelte a csapat stadionja, a Pancho Aréna 10. születésnapját. A több szavazáson is Európa legszebbjei között emlegetett stadion megannyi szép emléket okozott már a hazaiaknak, most a csapat is tehet róla, hogy jó hangulat legyen a Paks elleni meccs után is.

Gödörben a Paks, de milyen mély lehet?

Az elmúlt hetek alapján kijelenthető, hogy a Paks elfáradt a szezon végére. A sokáig még a Fradi kihívójának számító Bognár-csapat utolsó 5 tétmeccséből mindössze egyet tudott megnyerni, azt is hosszabbítás után a Vasas ellen a MOL Magyar Kupában.

Ez már csak azért is aggasztó lehet a tolna vármegyeieknek, hiszen az ő szempontjukból semmi nem dőlt még el a bajnokságban, így még az is előfrdulhat egy olyan szezonban, melyben még a tabella élén telelt a csapat, hogy a az európai kupaszereplés sem jön össze.

A Fehérvár már csak egy pontra van a Pakstól azok után, hogy. a legutóbbi fordulóban a két csapat meccsén Grzelakék kerültek ki győztesen, a mostani ellenfél PAFC pedig azon lesz, hogy hátrányuk 4 pontra csökkenjen, ebben az esetben pedig a hátralévő négy forduló még bőven elegendő is lehetne a levadászásra, akkor pedig a Paks csak saját, vagy a Fradi kupagyőzelmében bízhatna.

Csak, hogy jót is említsük a Paks háza táján, a csapat friss igazolása, a magyar válogatott Vécsei Bálint már pályára is lépett paksi színekben az NB III-ban, és egyre közelebb van már a bemutatkozáshoz, ezt a klub honlapján megerősítette.

Fotó: Paksi FC

„Jó erőben érzem magam, a múlt hétvégén az NB III-as együttesünkben játszottam egy félidőt, de nyilván az első osztály egy teljesen más nívó. Úgy gondolom, lassan visszanyerem azt a fizikális állapotom, hogy NB I-es mérkőzésen is bevethető legyek.”

Hogy a PAFC kerül egy lépéssel az európai kupasorozatok valamelyikéhez, vagy a Paks a bajnoki ezüstéremhez, az szombaton 14.30-tól kiderül élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.

A 29. forduló programja:

április 20., szombat:
14.30 Puskás Akadémia FC–Paksi FC
17.00 Ferencvárosi TC–Kisvárda-Master Good
19.30 Diósgyőri VTK–Debreceni VSC

április 21., vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC–Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC–MTK Budapest

Borítókép: MTI

További tartalmak