Musorujsag
Élő Eredmények

Szrdjan Blagojevics: Nevetséges most a dobogóról beszélni, hiszen kikaptunk

Szrdjan Blagojevics: Nevetséges most a dobogóról beszélni, hiszen kikaptunk

m4sport.hu
A DVTK-t irányító Vladimir Radenkovic roppant büszke volt csapatára a szombat esti, DVSC elleni 5–3-as győzelem után. A debreceniek trénere, Szrdjan Blagojevics úgy véli, az döntött, hogy túlságosan is sokat hibáztak.

 

A mérkőzés összefoglalója

Vladimir Radenkovic szerint a miskolciak ma a drukkerekért játszottak.

„Boldogok, egyúttal büszkék vagyok, hisz a mai nap a szurkolókért játszottunk, hiszen az elmúlt találkozókon nem tudtunk nyerni, de a jó formával is adósak maradtunk, ők mégis végig ott voltak mögöttünk. Végig jók voltunk, ez azért fontos, mert a DVSC is mutatott életjeleket, voltak momentumaik, de a lényeg, hogy megcsináltuk. Volt kijelölt büntetőzőnk, de a játékosok mást csináltak, ilyen előfordul. Pernambucót sajnos magával ragadta érzelmileg, hogy kihagyta a tizenegyest, ezért is cseréltem le. De visszajöttünk a meccsbe, és mindkét csapat szenvedélyesen játszott. Végre a saját játékunkat játszottuk és azt a mentalitást nyújtottuk, amit elvárok a játékosoktól.”

A szakember úgy látja, a hullámzáson kell valahogy javítani.

„Nemcsak ez az összecsapás mutatta meg a valódi arcunkat, hanem a kinevezésem utáni első öt találkozón is hasonló jó teljesítményt nyújtottunk. Akkor és most is közel tökéletes mérkőzést játszottunk, ahol fegyelmezetten hajtották végre a futballisták azokat, amiket kértem tőlük. A cserék is megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. De az öt meccs után volt egy hullámvölgy, és ezt a hullámzást kell magunk mögött hagyni, ha a következő szezonban komoly célokat akarunk elérni.”

Szrdjan Blagojevics egyetértett abban, hogy őrült találkozón vannak túl a felek.

„Az első félidő után úgy gondoltam, megvannak a területeink és játékban vagyunk, a második gól után meg is bizonyosodtam erről, de a harmadik találat előtt furcsa szituáció alakult ki. Örült meccs volt a mai, hullámvölgyekkel, nagyon nehéz egy ilyen vereség után elemezni. Hamar gólt kaptunk, amire nehéz volt reagálni, ez mentálisan nehézzé tette. Nem volt meg az energia, a védekezéssel is voltak problémák, aztán ami szerintem ma döntött, hogy túl sok hibát követtünk el, ami ezen a szinten nem megengedett és nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket.”

A vezetőedző nem is akart a lehetséges dobogóról szót ejteni.

„Nevetséges most a dobogóról beszélni, hiszen 5–3-ra kikaptunk ma, amúgy sem szoktam erről beszélni. Egy napunk van szomorkodni, aztán össze kell szednünk magunkat és folytatni a szezont.”


OTP Bank Liga, 29. forduló
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5-3 (2-1)
Miskolc, 6005 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Klimovics (1.), Edomwonyi (22., 60.), Gera D. (67.), Fekete V. (94.), illetve Baranyai (42.), Bárány (48.), Ojediran (83.)
sárga lap: Lagator (29.), Dzsudzsák (64.)
Diósgyőri VTK:
Ogyincov – Bokros, Csorbadzsijszkij, Lund, Stephen – Bényei (Gera D., 66.), Vallejo, Klimovics (Holdampf, 66.) – Pernambuco (Feuillassier, a szünetben), Edomwonyi (Fekete V., 77.), Pozeg Vancas (Szabó L., 86.)
Debreceni VSC: 
Megyeri – Baranyai, Romancsuk (Batai, 91.), Lagator, Ferenczi – Vajda (Szécsi, 69.), Manrique (Ojediran, a szünetben), Dzsudzsák, Loncar (Szuhodovszki, 69.), Domingues (Bódi, 86.) – Bárány

A 29. forduló programja:
szombat:
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0–0
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5–0

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5–3
vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC-MTK Budapest

Az OTP Bank Liga állása a 29. forduló szombati játéknapja után

 

Borítókép: Debrecen, 2024. március 17. Srdjan Blagojevic, a debreceni csapat vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Debreceni VSC - Zalaegerszegi TE FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. március 17-én. A Debrecen 5-1-re gyõzött. MTI/Derencsényi István

További tartalmak