Musorujsag
Élő Eredmények

A Fehérvár remeklése Grzelakot is meglepte: nem hitte volna, hogy áprilisban ezüstéremről beszélhetnek

A Fehérvár remeklése Grzelakot is meglepte: nem hitte volna, hogy áprilisban ezüstéremről beszélhetnek

m4sport.hu
A Fehérvár négy fordulóval az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonjának vége előtt megelőzte a Paksot és fellépet a tabella második helyére. Ehhez az is elég volt, hogy a ZTE elleni hazai mérkőzés hajrájában elvesztettek két pontot.

A lefújás után az M4 Sportnak nyilatkozva Bartosz Grzelak, a Fehérvár vezetőedzője azt mondta, az élet mindig tartogat csúcs- és mélypontokat, a kulcs az, hogy nyugodtnak kell maradni és a célra kell fókuszálni, pontosan ezt tették stábjával és csapatával az elmúlt hónapokban, ennek köszönhető a mostani szereplés, ami még a svéd szakembert is meglepte:

„Ha valaki a szezon előtt azt mondta volna, hogy négy fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen állunk majd, nem hittem volna el” – mondta a Vidi-edző.

„Most viszont azt mondhatom, hogy egy fantasztikus szezon van mögöttünk és meg kell próbálnunk megnyomni a végét is.”

Hozzátette, a „hullámvasúttal” felérő szezon során nem könnyítette meg a dolgukat, hogy télen több kulcsember is távozott és kvázi egy új csapatot kellett építeniük, ami időt vett igénybe, de szerencsére összeálltak és jó eredményeket produkálnak, ami a játékosok érdeme.

A mérkőzésre rátérve azt mondta, hogy tökéletesen kontrolálták a játékot és még 1–1 után is megvoltak a helyzeteik, de ez most tipikusan egy olyan nap volt, amikor inkább kifelé pattantak a labdák, nem pedig befelé.

A Zalaegerszeget irányító Márton Gábor a foci furcsaságát emelt ki, egy hete kiválóan futballoztak a Ferencváros ellen, de kikaptak, ma pedig nem játszottak jól, de pontot mentettek a Fehérvár ellen.

A szezon hajrájára röviden válaszolva csak annyit mondott: „Meglátjuk”.

A 29. forduló eredményei
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0–0
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5–0

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5–3
Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC 2–1
Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC 1–1
18.30 Újpest FC-MTK Budapest

Borítókép: fehervarfc.hu

További tartalmak