Musorujsag
Élő Eredmények

A ZTE mentheti meg az ismét hibázó Paksot, ha meglepi az ezüstre ácsingózó Fehérvárt

A ZTE mentheti meg az ismét hibázó Paksot, ha meglepi az ezüstre ácsingózó Fehérvárt

m4sport.hu
A Fehérvár FC a Zalaegerszeget fogadja a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, vasárnap.

 

A Zalaegerszeg és a Fehérvár számára még öt kör van hátra a bajnokságból, s mindkét együttesnek nagy téttel bír a vasárnapi összecsapás: míg a kék-fehérek egy siker esetén matematikailag is bebiztosítanák az NB I-es tagságukat a következő kiírásra is, addig a piros-kékek kihasználnák a jelenleg második helyen álló Paks újabb hibáját – mint ismert, Bognár György alakulata szombaton ötgólos pofonba szaladt bele a Puskás Akadémia elleni rangadón.

A Videoton egy döntetlennel pontszámban beérné a Paksot (50-50 pontja lenne mindkét csapatnak), és még az iksszel is előzne – az OTP Bank Ligában pontazonosság esetén az első számú döntőfaktor a győzelmek száma, s ebben mindkét klub 15-15-tel állna, a második mutató a szóban forgó csapatok gólkülönbsége, és mivel ebben a paksiak plusz 7-tel, míg a fehérváriak iksz esetén plusz 13-mal állnának, úgy Bartosz Grzelakék pozíciók cserélnének a riválissal.

Ami a formát illeti, a Fehérvár várhatja jobb előjelekkel a találkozót, hisz legutóbbi öt NB I-es meccséből hármat is megnyert, s mindössze egyszer veszített, ezzel szemben a ZTE kétszer is kikapott, legutóbb ráadásul úgy tette mindezt az azóta már bajnok Ferencváros ellen, hogy kétgólos hátrányból kapaszkodott vissza, egy 98. perces találattal aztán mégis pont nélkül maradt.

A két együttes 45. tétmérkőzését készül megvívni a magyar élvonalban: a Fehérvár 16-szor nyert, míg a ZTE 12-szer, 16 alkalommal pedig pontoztoszkodással zártak.

Érdekesség, hogy az egykori Vidi-edző Márton Gábor az eddigi egy, Grzelak elleni találkozóján győzelmet ünnepelhetett, ez egy februári bajnokin történt, amit a Zalaegerszeg 3–1-re megnyert, mindez viszont hazai környezetben jött össze. Idegenben ugyanis a kék-fehéreknek nem a Fehérvár a kedvenc ellenfelük: a ZTE legutóbb a 2009–2010-es szezonban tudta elhozni mindhárom pontot riválisától.

A két klub többek között vezetői szinten is ismerős egymás számára, a jelenleg zalaiaknál tevékenykedő sportigazgató, Sallói István ugyanis 2021 júliusában épp a Fehérvár kedvéért távozott Zalaegerszegről, tavaly áprilisban azonban visszatért egykori sikerei színhelyére.


A 29. forduló programja:
szombat:
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0–0
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5–0

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5–3
vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC-MTK Budapest

Az OTP Bank Liga állása a 29. forduló szombati játéknapja után

 

Borítókép: Fehérvár. ZTE

További tartalmak