Musorujsag
Élő Eredmények

Kecskeméten eshet a másodosztályba a Mezőkövesd

Kecskeméten eshet a másodosztályba a Mezőkövesd

m4sport.hu
A sereghajtó Mezőkövesdnek győznie kell a Kecskemét otthonában vasárnap, minden más esetben sorozatban nyolc első osztályban eltöltött idényt követően már az OTP Bank Liga 29. fordulójában matematikailag is biztossá válik, hogy búcsúzik az élvonaltól.

A másik kiesőjelölt, a 11. helyen álló Kisvárda a sorozatban hatodik bajnoki címét bebiztosító Ferencváros otthonában elért 0–0-s döntetlennel legalább egy héttel még elhalasztotta a kiesést.

Ami a vasárnapi első, Kecskemét–Mezőkövesd mérkőzést illeti, a hazaiaknak nincsenek túl jó emlékei ellenfelükről: 2022-es osztályváltásuk óta öt alkalommal találkoztak, és bár a feljutás utáni első sikerük az élvonalban épp a kövesdiek ellen született, a következő három meccset elvesztették, ráadásul ebből kettőt Kecskeméten. Legutóbbi egymás elleni bajnokijukat viszont 3–0-ra megnyerték.

A KTE egyébként nincsen túl jó passzban, legutóbb március elején tudott győzni, az azóta eltelt négy fordulóban mindössze egy pontot szereztek.

Kecskeméti gólöröm az MTK elleni bajnokin (Fotó: Kecskeméti TE/Facebook)

Mezőkövesden a hét legfontosabb fejleménye, hogy Milan Milanovic vezetőedző lemondott a posztjáról. A bajnokság 21. fordulója óta vezeti a csapatot, de az elmúlt 8 fordulóban (1 győzelem és 1 döntetlen mellett 6 vereség) mutatott produkció okán döntött így. Lemondását azonban Tállai András klubelnök nem fogadta el annak ellenére sem, hogy a szakember mindenféle anyagi juttatás nélkül távozott volna.

„Kicsi csalódottság is van bennem és eljött az a pillanat, úgy éreztem, hogy nem tudok most már hatni a csapatra. Miután kiderült, hogy a Mezőkövesd ki fog esni az első osztályból, nem akartam további anyagi terheket a klubra róni, és úgy gondoltam, hogy úgy a korrekt, ha becsületesen megköszönöm a lehetőséget, tisztelettel elválok a klubtól” – monda Milanovic a klub honlapján.

A csapat egyik legrutinosabb játékosa, Cseri Tamás elmondta, szebb dolgokat is megéltek már, mint az elmúlt időben, sajnos az eredmények nem úgy alakultak, ahogy tervezték.

Nem ez volt a kitűzött cél nyilván, de belekerültünk egy hullámvölgybe, amiből elég nehezen tudtunk kikerülni. Mondhatjuk azt, hogy a tizedik forduló után kicsit jobban alakult a helyzetünk, de januárban megint megérkezett ez a hullámvölgy, és ebből úgy néz ki, hogy a csapat nem tud nagyon kilábalni” – mondta a válogatott játékos.

Elárulta, a csapat hangulata ingadozó, de szeretné a csapat ezt a szezont egy jobb szájízzel befejezni, szeretnék még a szurkolóikat megörvendeztetni győzelemmel az NB I-ben. „Elmondtam a vezetőknek, hogy rám számíthatnak, teljesen mindegy, hogy a csapat NB I.-es vagy NB II.-es. Ha ők számolnak velem, természetesen itt maradok és ahogy tudom, segítem a csapatot„.

A 2016-2017-es szezontól kezdve zsinórban 8 évet töltött az OTP Bank Ligában a Mezőkövesd Zsóry FC, a csapat összesen 9 évig volt NB I.-es, ugyanis korábban már a 2013-2014-es idényben is az élvonalban szerepelt.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a forduló valamennyi mérkőzését közvetíti. 

A 29. forduló programja:
szombat:
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 0–0
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 5–0

Diósgyőri VTK-Debreceni VSC 5–3
vasárnap:
14.05 Kecskeméti TE-Mezőkövesd Zsóry FC
16.00 Fehérvár FC-Zalaegerszegi TE FC
18.30 Újpest FC-MTK Budapest

Borítókép: Horváth Krisztofer és Cseke Benjámin (Fotó: Kecskeméti TE és Mezőkövesd Zsóry)

További tartalmak