Musorujsag
Élő Eredmények

Mészöly Géza: Nagyszerű első félidőt játszottunk, élvezet volt nézni a játékunkat

Mészöly Géza: Nagyszerű első félidőt játszottunk, élvezet volt nézni a játékunkat

m4sport.hu
Az Újpestnél nem értik, mi történt a második félidőben, az MTK-nál pedig szeretnének erőt meríteni a sikerből a hátralévő fordulókra.

Hiába vezetett, végül pont nélkül maradt az Újpest, miután az MTK a második gólját a ráadás hetedik percében szerezve 2-1-re nyert a lila-fehérek otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A hazaiak harmadszor is alulmaradt az idény során a kék-fehérekkel szemben, amely szeptemberben idegenben 2-0-ra, február elején pedig otthon 3-0-ra győzött

Nagyszerű első félidőt játszottunk, élvezet volt nézni a játékunkat. Az a tanulsága, rá kell rúgni a második gólt. A második játékrészben hátrébb húzódott a csapat, amit egyáltalán nem kértünk” – értékelt a találkozó után Mészöly Géza, az Újpest mestere.

Úgy véli, a szerencse abszolút nincs mellettük, a csapata az első pillanattól az utolsóig akart, de óriási peche volt. „Ha 1-1- lett volna a találkozó, talán még meg is dicsértem volna a játékosokat így azonban katasztrófa az eredmény„.

Az első félidőben nagyon magunk alatt teljesítettünk, annyi kellett csak változtatnunk, a labdaszerzés után a helyes döntést hozzuk meg, mert ez nem működött az első félidőben. A második játékrészben direktebben tudtunk játszani, gyorsabban tudtunk átmenni a támadásba, ez a játékrész már egyértelműen a mienk volt” – mondta a vendégeket irányító Horváth Dávid.

Jurina cseréjéről elmondta, növelni kellett a tizenhatoson belüli jelenlétet, vele nagyobb nyomást tudtak gyakorolni. „Nehéz meccsek jönnek sorba, remélem ezekből jobban kijövünk, mint az első két körben. annak örülök, hogy a mai győzelemmel pozitív formában tudunk nekimenni ezeknek, remélem ezt fel tudjuk használni”.

Örülök a gólomnak, de másnak sajnos nem tudok örülni, egy győztes meccset adtunk ki a kezünkből. Az első félidőben domináltunk, a második félidőben nem tudom mi történt, az MTK jobban játszott nálunk, érthetetlen gólokat kaptunk” – mondta a hazaiak gólját szerző Csoboth Kevin.

Nagyon gyorsan el kell kezdeni gondolkozni mindenkinek. Négy meccses sorozatban voltunk, ami akkor történt, tejesen leromboltuk. Elnézést kérek a szurkolóktól a mai és az elmúlt két hétben látott teljesítményért„.

Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk, a szünetben megbeszéltük, hogy a folytatásban másképp kel helyezkedni védekezésben, többet kell a szélre játszani, mert sokat próbálkoztunk középen. Nehéz a sorsolásunk, de bízunk benne, hogy az első öt környékén tudunk majd végezni. Ez a meccs fontos volt, ennek a győzelemnek motiválnia kell a csapatot” – értékelt a kék-fehérek korábbi válogatott játékosa, Németh Krisztián.

A 30. forduló programja:
április 26., péntek:
Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 20.00
április 27., szombat:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 14.30
Diósgyőri VTK-Kecskeméti TE 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.30
április 28., vasárnap:
Kisvárda Master Good-Fehérvár FC 15.15
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 17.45

Az OTP Bank Liga állása a 29. forduló után
Borítókép: Mészöly Géza (fotó: Újpest FC)

További tartalmak