Musorujsag
Élő Eredmények

Milanovic: Mostantól a jövő csapatát kell építeni

Milanovic: Mostantól a jövő csapatát kell építeni

m4sport.hu
A kecskeméti vereségével matematikailag is kiesett Mezőkövesd vezetőedzője szerint a hátralévő négy fordulóban a tisztes helytállás és a következő szezon csapatának felépítése lesz a cél. A KTE trénere szerint a csapat erejét mutatja, hogy egyólos hátrányból fordítani tudott.

Az utolsó helyezett Mezőkövesd egygólos vezetés után 2–1-re kikapott Kecskeméten az OTP Bank Liga 29. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

Szabó István, a Kecskemét trénere a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, meglepte őket a Mezőkövesd, amelynek összetétele 6-7-8 helyen is változott és amely játékrendszert is váltott. „Ez okozott is egy kis problámát, de jól mutatja a csapatom erejét, hogy 0–1 után is fel tudtunk állni és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a találkozót.”

Milan Milanovic, a Mezőkövesd vezetőedzője szerint mostantól a jövő év csapatát kell építeniük, a hátralévő négy fordulóban pedig a tisztes helytállás a cél. „Nem maradt más, a jövő év csapatát kell építeni, ezért is adtunk lehetőséget a fiataloknak, akikkel meg is vagyok elégedve. Ez az időszak már az építkezésről fog szólni. Az a feladatunk, hogy a hátralévő négy mérkőzésen tisztességesen helytálljunk” – fogalmazott a szerb tréner, aki a héten felajánlotta lemondását, a klubvezetés azonban nem fogadta ezt el.

A Kecskemét egyenlítő gólját szerző Helmich Pál elárulta, begyakorolt pontrúgásból született a találata, annak pedig külön örül, hogy sikerült nagy lépést tenni a biztos bennmaradás felé. A korábbi klubja ellen betaláló kövesdi Szalai József vegyes érzésekkel nyilatkozott, hiszen pályafutása első NB I-es góljának örül, annak viszont nem, hogy a csapaton nem tudott segíteni a találattal.

Borítókép: Milan Milanovic (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak