Musorujsag
Élő Eredmények

A Paks jutott be elsőként a Magyar Kupa döntőjébe

A Paks jutott be elsőként a Magyar Kupa döntőjébe

m4sport.hu
A Paksi FC hátrányból fordítva, 2–1-re legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó MOL Magyar Kupa kedd esti elődöntőjében, ezzel pedig első csapatként – és 2022 után ismét – kiharcolta részvételét a fináléban, amit május 15-én a Puskás Arénában rendeznek és a Ferencváros vagy a Nyíregyháza lesz az ellenfél.

Összefoglaló 

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)
Paks, 1798 néző, v: Erdős
gólszerzők: Papp (27.), Hahn (52.), illetve Matic (21.)
sárga lap: Tóth (58.), Vécsei (70.), illetve Melnyik (8.), Jovicic (55.), Mesanovic (57.), Ötvös (64.)
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Windecker (Mezei, 71.), Vécsei (Balogh B., 80.), Silye (Kovács, 71.) – Hahn (Böde, 86.), Tóth (Haraszti, 80.)
Kisvárda: Petkovic – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.)- Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnyik (Nikolov, 72.) – Navratil (Filipovic, 72.), Mesanovic, Spasic (Camaj, 62.)

MTI/Kovács Tamás

Zuhogó eső fogadta a csapatokat a paksi gyepen, ahol kiegyenlített játékot hozott az első félóra. A házigazdák nem tűntek veszélyesebbnek, mint a Kisvárda, sőt, a félidő derekához közeledve egy szöglet után a vendégek kerültek előnybe Matic fejesgóljával. Nem kellett azonban sokat szomorkodniuk a hazai szurkolóknak, az iramot váltó Paks ugyanis hat perccel később Papp remekül helyezett lövésével egyenlített. Lendületben maradt a Tolna vármegyei alakulat, ennek következményeként bő 10 percig szinte csak a várdai térfélen zajlott a játék, a vendégeknek nagy erőt kellett mozgósítani védekezésben. A szünetig újabb gól viszont már nem esett, az egyenlő állás nagyjából igazságosnak volt mondható.

Fordulás után a Paks igyekezett irányítani, és ezt már valamivel nyugodtabban tehette az 52. perctől kezdve, akkor ugyanis Hahn lépett ki Tóth nagyszerű kiugratásával és 12 méterről könnyedén gurított a kapuba a kimozduló kapus mellett. A folytatásban mindkét együttesnél egyre fáradtabbá váltak a játékosok, így megszaporodtak a szabálytalanságok és jelentősen nőtt a pontatlan megoldások száma is. A Kisvárda foggal-körömmel küzdött az egyenlítésért, de próbálkozásai rendre kudarcba fulladtak, a hazaiak pedig rutinosan őrizték az eredményt, olykor-olykor pedig gyors ellentámadásokkal veszélyeztettek.

A 91. percben Camaj nagyszerű lövéssel a keresztlécet találta el, a várdaiak előtt viszont több lehetőség már nem adódott, így búcsúztak a kupából.

Értékelések

A másik ágon a már bajnok Ferencváros és az NB II-t toronymagasan vezető a Nyíregyháza Spartacus küzd meg a fináléért Balmazújvárosban, szerda este 20 órától, szintén élőben az M4 Sporton.

MOL Magyar Kupa, elődöntő
szerda, 20.00
Nyíregyháza Spartacus FC – Ferencvárosi TC (M4 Sport)

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak