Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtóhír: teljesen széteshet a már kiesett Mezőkövesd – a légiósok mellett a fontosabb magyar játékosok is távozhatnak

Sajtóhír: teljesen széteshet a már kiesett Mezőkövesd – a légiósok mellett a fontosabb magyar játékosok is távozhatnak

m4sport.hu
A csakfoci.hu értesülései szerint komoly változások várhatóak az OTP Bank Ligából kiesett Mezőkövesdnél.

 

A portál hétfői értesülései szerint egyelőre mind az együttes kerete, mind pedig a pénzügyi háttere kérdéses, ami a következő, 2024–2025-ös, immár NB II-es idényt illeti.

Mint ismert, a kövesdiek meglepően simán búcsúztak az OTP Bank Ligától, miután eddigi 29 mérkőzésükön mindössze 20 pontot gyűjtöttek, vasárnapi vereségükkel pedig biztossá vált, hogy a Merkantil Bank Ligában folytatják.

A csakfoci.hu úgy tudja, a Mezőkövesdnél komoly változásokat hozhat a kiesés: a klub vezetősége a következő kiírásban például egyáltalán nem számol a légiósaival, így bárki távozhat (sokaknak le is jár a szerződése) – ennek oka minden bizonnyal az MLSZ szabálya, a szervezet ugyanis pénzzel honorálja, ha egy NB II-es csapatnál minél több a magyar játékos.

A cikk szerint Sztefan Drazsics mellett Kovácsik Ádám és Molnár Ádám is válthat, a klubikon Cseri Tamás viszont marad, ami pedig a stábot illeti, Milan Milanovics vezetőedő az idény végén szintén búcsút int a Kövesdnek, igaz, ez utóbbi nem nagy meglepetés, hisz a szakember néhány napja lemondott, ám ezt a vezetőség nem fogadta el.

A Mezőkövesd a 2016-2017-es szezontól kezdve zsinórban 8 évet töltött az OTP Bank Ligában. A csapat összesen kilenc évig volt NB I-es, ugyanis a 2013-2014-es idényben is az élvonalban szerepelt.

 

Borítókép: Mezõkövesd, 2023. május 28. Mezõkövesdi játékosok gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2023. május 28-án. MTI/Derencsényi István

További tartalmak