Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Nem akarok nagyképűsködni, de jópár hete már nem a bennmaradás érdekel”

„Nem akarok nagyképűsködni, de jópár hete már nem a bennmaradás érdekel”

m4sport.hu
A Zalaegerszeg Sajbán Máté góljával 1–0-ra legyőzte a dobogótól ezzel távolodó Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, ezzel matematikailag is bebiztosította bennmaradását. A mérkőzést követően a főszereplők az M4 Sport helyszíni riporterének, Czinger-Koczka Henriettának értékeltek.

„Küzdelmes meccs volt, de talán nekünk több lehetőségünk lett volna, ha jobban játsszuk le a végét. Aztán a végén kellett Dávid bravúrja. Nem akarok nagyképűsködni, de jópár hete már nem a bennmaradás érdekel. Nyilván kieshettünk volna, de elmondtam a srácoknak, hogyha így játszunk és nyerjük a meccseket, akkor mindegy. Inkább próbáltam részcélokat kitűzni magunk elé” – mesélt a mérkőzésről és a ZTE helyzetéről Márton Gábor szakvezető.

A hajrában egy szituációban hibázó Németh Dánielről elmondta, sokat fejlődött, több higgadtságot kért tőle. A vezetőedző kiemelte plusz pozitívumként, hogy nullára lehozták hátul a meccset.

„Az ellenfél okosan játszott, sűrítette a középpályát, Plsek és Nissilä passzívan futballozott. A 30. perc után veszélyesebbek voltunk, de hiányzott a gól. A végén A védekezésben volt hiányérzetem, Medgyes Sinan lefutotta Komáromi Györgyöt, a belső védőink nem voltak a helyén, fatális hiba volt. Nem érdemeltünk győzelmet” – összegzett Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Hozzátette, a végén volt egy hatalmas helyzetük, de Dombó Dávid hatalmasat védett. A szakvezető szerint Lamin Colley ellen megint a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, de nem kaptak tizenegyeset. A dobogót illetően rendíthetetlenül optimista.

A meccs egyetlen gólját szerző Sajbán Máté érezte, hogy ez sikert érhet, számított rá, örül neki, hogy ezt pont ő jegyezte. Szerinte hetven percig tökéletesen működött a tervük, utána a védekezésre helyezték a hangsúlyt. A vendégek részéről Nagy Zsolt úgy érezte, a ZTE jobban küzdött, és egy számukra elkerülhető gólt szerzett, emiatt nyert. Nem így tervezték, de nem tudtak betalálni.

Összefoglaló:

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Zalaegerszegi TE FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2559 néző, v.: Bognár

gólszerző: Sajbán (71.)
sárga lap: Kiss (68.)

Zalaegerszegi TE FC: Dombó – Szendrei, Szafronov, Csóka, Medgyes – Sankovic, Bedi – Mim (Croizet, 61.), Sajbán, Kiss (Németh D., 79.) – Mance
Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki (Soisalo, 85.), Plsek (Favorov, 74.) – Nissilä (Komáromi, 60.), Corbu, Nagy Zs. – Puljic (Colley, 74.)

Borítókép: Miskolc, 2024. február 27. Márton Gábor, a Zalaegerszegi TE FC vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntõjében játszott Diósgyõri VTK - Zalaegerszegi TE FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak