Musorujsag
Élő Eredmények

Székely Dávid: Megvan a következő két év bajnoka | Gurulj be lassítva is! podcast

Székely Dávid: Megvan a következő két év bajnoka | Gurulj be lassítva is! podcast

m4sport.hu
Hétvégén bebiztosította sorozatban hatodik elsőségét a Ferencváros a labdarúgó OTP Bank Ligában, majd hétközben a remekül küzdő Nyíregyházával szemben a MOL Magyar Kupa döntőjébe is bejutott. Ott a magára találó Paks lesz az ellenfele, amely az erőn felül teljesítő Fehérvárral a bajnoki ezüstért is harcban áll. Határainkon túl pedig egy váratlan döntés: mégis Xavi marad a Barcelona vezetőedzője. Gurulj be lassítva is!-podcast Berkesi Judittal és Székely Dáviddal.

 

Az aktuális adás első témája a Ferencváros 35. bajnoki címe volt, amelyet szombaton, a Kisvárda elleni gól nélküli döntetlennel biztosított be az FTC, négy fordulóval a vége előtt.

„Szerintem ott dőlt el, amikor a Ferencváros kiesett a konferencialigából. Ugye még mindig veretlen a hazai porondon 2024-ben az FTC, és onnantól annyira a magyar bajnokság fölé nőtt, hiszen nincs még egy ilyen keret, ha heti egy mérkőzést kell játszani” – fogalmazott Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója, aki szerint tehát a háromfrontos harc kettővé redukálódása okozta a zöld-fehérek ilyen szintű idei dominanciáját. Székely Dávid hangsúlyozta, hogy a bajnokság egypólusúvá válása a Fradinak sem tesz jót, szükség lenne legalább egy olyan csapatra, amely valódi kihívást jelent számára.

Berkesi Judit felvetette, hogy a magyar bajnokság megerősödése viszont nehezítené a Fradi nemzetközi meccseire való felkészülést. Székely szerint a felduzzasztott Újpesttel szemben lehet nehéz dolga, korábban a Puskás Akadémiától várta volna a rekordbajnok megszorítását.

„Itt az lesz a kérdés, hogyha a Fradi a Bajnokok Ligájába bejut, nyilván akkor minden arról szól majd. És az lehetséges, hogy hatással lesz a magyarországi sorozatokban nyújtott teljesítményre is. És ha ott sikerül egy csapatnak jelentős előnyt szerezni az FTC-vel szemben, abban az időszakban, amíg a Fradi érdekelt a nemzetközi kupákban, akkor lehet ebből még egy komoly üldözés. De szerintem a következő két év bajnoka megvan” – vélte Székely Dávid, aki szerint egy év alatt nem lehet behozni ezt a hátrányt. A csatornaigazgató szerint először pontkülönbséget kell csökkenteni, ezt követően lehet újabb célként meghatározni, hogy egy csapat becélozza a Fradi szintjét.

Berkesi Judit párhuzamot vont a Bayer Leverkusennel, amely földöntúli teljesítménnyel nyerte meg a Bundesligát, amely nem csak a Bayern München gyengélkedésének köszönhette bajnoki címét. A műsorvezető ezt követően sorba vette az NB I-es csapatok elképesztő hullámzását, amely rámutat, hogy nincs még egy másik klub, amely ennyire stabilan hozna jó eredményeket, mint a Ferencváros. Pozitív példának hozták a második helyre feljövő Fehérvárt, amely a szezon eleji szereplés után egyenesbe jött, ráadásul rengeteg magyar játékossal.

Az adás a kupaelődöntők kivesézésével foglalkozott, elsősorban a Nyíregyháza–Ferencváros találkozóval. Az NB II-es listavezetőt Berkesi és Székely is dicsérte, amely nemcsak lelkesen, de sokszor jól is futballozott. A csatornaigazgató nagyon várja a döntőt is, bízik benne, hogy az MLSZ rendszerének köszönhetően szinte telt ház is lehet. Berkesi Judit szerint nagyrészt a Pakson múlhat a kupadöntő minősége, Bognár György csapata képes lehet megszorongatni a bajnokot. Székely számolgatása szerint ezzel szinte biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Paks európai kupainduló lesz.

A műsor zárásaként Xavi váratlan döntése került szóba, a vezetőedző visszavonta korábban bejelentett távozását, s a következő szezonban is a Barcelona szakvezetője lesz.

„Azt nem tudom, hogy Xavinak milyen lesz a döntés. De, amikor ennyire érzed, hogy szükség van rád, és érzed a csapat felől a bizalmat, akkor miért ne lehetne azt mondani, hogy maradok?” – vetette fel Berkesi Judit.

Borítókép: Budapest, 2024. április 20. A Ferencváros csapata ünnepel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzés után a Groupama Arénában 2024. április 20-án, mert matematikailag megnyerték a bajnokságot. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak