Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kubatov Gábor: Kiejtenénk az Újpestet, meg is mondom, hogy miért

Kubatov Gábor: Kiejtenénk az Újpestet, meg is mondom, hogy miért

m4sport.hu
Kubatov Gábor klubelnököt nem hatná meg, ha az OTP Bank Liga zárófordulójában a Ferencváros az NB II-be lökné az Újpestet, méghozzá azért, mert szerinte az ősi riválisnak át kell esnie bizonyos megtisztulási folyamatokon ahhoz, hogy újra komoly klubbá váljon.

A Ferencvárosi TC május 3-án, pénteken ünnepli alapításának 125. évfordulóját, ennek alkalmából Kubatov Gábor klubelnök adott hosszabb interjút a közmédiának, melyet teljes egészében pénteken 17.15-től láthatnak az M4 Sporton, az m4sport.hu-n, illetve az M4 Sport YouTube-oldalán.

A beszélgetés során szóba kerül a szezon harmadik Újpest elleni derbije, amit az OTP Bank Liga utolsó fordulójában rendeznek, és előfordulhat, hogy a bennmaradását még nem bebiztosító rivális számára akár komoly tétje lesz annak a mérkőzésnek.

„Kiejtenénk az Újpestet” – reagált Kubatov Gábor arra a kérdésre, hogyan élné meg, ha a Ferencváros kezében lenne az Újpest sorsa a 33. fordulóban.

A klubelnök szerinte „nem túl sportszerű” válaszát így indokolta hosszabban:

„Amikor mi nem voltunk az első osztály tagjai – bár nem kiestünk, hanem kizártak –, tort ültek rajtunk. És senkitől nem hallottam azt, hogy a Fradi és derbi nélkül nem igazi a bajnokság.”

„Amikor megvertek minket 6-0-ra, egy lelátói magazint neveztek el erről, aztán egyszercsak elmentünk hozzájuk és mi nyertünk 6-0-ra, akkor ezt megszüntették. Tehát a sport pont ezt tanítja, hogy az ember ne legyen fellengzős és nagyképű, legyen benne szolidaritás, sportszerűség és az Újpest ebben a helyzetben nem volt sportszerű. Tudom, hogy sokakat, főleg Újpest-szimpatizánsokat ez fel fog háborítani, de ezt minden klubnak meg kell tanulnia. És akkor az Újpestből is újra egy komoly klub válhat, de ezeken a megtisztulásokon át kell menni.”

Borítókép: Budapest, 2022. szeptember 13. Kubatov Gábor, az FTC elnöke beszél "A nagy Fradi lemez: a zene ereje" című válogatásalbum bemutatóján az MVM Dome-ban 2022. szeptember 13-án. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak