Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Felcsúti vereségével egyetlen újpesti pontra a kieséstől a Kisvárda

Felcsúti vereségével egyetlen újpesti pontra a kieséstől a Kisvárda

m4sport.hu
A Kisvárda 4–2-re kikapott a Puskás Akadémia vendégeként az OTP Bank Liga 31. fordulójában, így amennyiben az Újpest pontot szerez a DVTK ellen, már a szombati játéknapon biztossá válhat a kiesése. A negyedik helyezett felcsútiak a győzelemmel megőrizték esélyüket arra, hogy a dobogón zárják a bajnokságot.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Puskás Akadémia FC – Kisvárda Master Good 4–2 (2–1)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Derdák
gólszerzők: Jakov Puljic (29.), Nagy Zsolt (38., 50.), Komáromi György (65.), illetve Jaroslav Navrátil (45.), Ésik Ákos (91.)
sárga lap: Szolnoki (81.), Batik (89.), illetve Stefan (18.), Camaj (23.), Matic (93.)

Puskás Akadémia FC:
Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Szolnoki (Batik, 82.), Corbu (Vékony, 87.), Plsek (Favorov, 79.) – Komáromi (Colley, 79.), Puljic (Bévárdi, 87.), Nagy Zs.

Kisvárda Master Good:
Kovács M. – Stefan (Cipetic, a szünetben), Lippai, Jovicic, Körmendi – Matic, Makowski (Ötvös, 59.), Melnyik – Navratil (Ésik, 86.), Mesanovic (Spasic, 59.), Camaj (Ilievszki, 68.)

Nyílt támadófutballal indult a mérkőzés, mindkét oldalon több nagy helyzet, komoly gólszerzési lehetőség alakult ki, ezek alapján az volt a furcsa, hogy egyik csapat sem került előnybe az első húsz percben. A Puskás Akadémiának a dobogós hely megszerzése, a Kisvárdának a bennmaradási esélye megőrzése szempontjából volt fontos a jó eredmény, ennek megfelelő felfogásban játszott mindkét csapat. Ivószünet után, még az első fél óra letelte előtt szerzett vezetést a hazai csapat, Plsek nagyszerű indításával Puljic futott el, és átpörgette a labdát a kifutó Kovács Marcellen. Ezt követően a Puskás Akadémia játszott fölényben, szinte mindegyik támadása veszélyes volt. Csakhamar növelte is az előnyét, az agresszíven labdát szerző Komáromi jobbról ívelt át a túlsó oldalra, az érkező Nagy Zsolt pedig kapásból lőtt a kapuba. Nem zuhant azonban össze a Kisvárda, amely a szünet előtt Navratil jóvoltából szépített.

A szünet után is maradt a nagy iram és a lüktető játék. Nagy Zsolt újabb gólt lőtt kapásból, majd Komáromi is betalált egy elfutás végén, ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A végén szépítő Kisvárda felvállalta a támadó játékot az elejétől fogva, ezzel nagyobb teret hagyott a Puskás Akadémiának, amely gyors támadóival jóval több helyzetet alakított ki, így megérdemelten győzött.

A 31. forduló programja:
Fehérvár FC – MTK Budapest 4-0
Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE FC 1-2
Újpest FC – Diósgyőri VTK 7-0

vasárnap:
Kecskeméti TE-Paksi FC 16.00
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 18.30

Borítókép: Nagy Zsolt gólöröme a Puskás Akadémia – Kisvárda meccsen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak