Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Nem veszünk részt Kubatov bohóc-buliján” – bojkottálja az Újpest-tábor a Fradi elleni meccset

„Nem veszünk részt Kubatov bohóc-buliján” – bojkottálja az Újpest-tábor a Fradi elleni meccset

m4sport.hu
Az Újpest szurkolótábora gúnyos posztjában jelezte: nem vesz részt a 33. fordulóban rendezendő Ferencváros–Újpest mérkőzésen.

Az újpesti szurkolótábor több Facebook-oldalán is megjelent egy közlemény, amelyben a lila-fehér drukkerek kifejtik, miért nem látogatnak el a Groupama Arénába a szezon utolsó mérkőzésére. Mint fogalmaznak, az elmúlt években távolmaradásukkal vagy egyéb módokon, de mindig hangot adtak a véleményüknek. Ami most is van:

„Nem veszünk részt Kubatov bohóc-buliján, az utolsó fordulóban. […] Az Újpest Tábor szervezett csoportjai, a klubbal egyeztetett döntése értelmében nem asszisztál ehhez a bohózathoz a szezon utolsó meccsén. A klub felé jeleztük kérésünket, és ezt tiszteletben tartva nem igényel vendég jegyeket a Groupamába” – fogalmaz a közlemény, amely szerint az „egész bajnokság egy cirkusz”, ennek lezárásaként pedig „összegyűlnek hazánk leégett celebjei, hogy szelfizzenek a Fradi vezetőivel és az ehhez asszisztáló nézőkkel”.

Az írás szerint Kubatov Gábor ferencvárosi klubelnök intézte, hogy az utolsó fordulóban rendezzék a derbit (erre a 12 csapatos NB I-ben eddig egyszer volt példa, de akkor az FTC csak negyedik lett), illetve megemlíti, hogy a Fradi 15-szörös költségvetésből lett bajnok, miközben egy amatőr feröeri csapattól simán kikapott (ennél csúnyább kifejezést használva).

Az Újpest-szurkolók társaiknak úgy fogalmaznak: a derbiről való távolmaradás nem kötelező, de erősen ajánlott.

„Kezdjük a következő szezont tiszta lappal, reményekkel teli, míg az ideit zárjuk az Újpest Ultrashoz méltóan, egyenes háttal” – zárul a bejegyzés.

Kubatov Gábor múlt héten az M4 Sportnak adott interjújában mondta el, hogy adott esetben az utolsó fordulóban gond nélkül kiejtenék az Újpestet, hiszen amikor kizárták őket az első osztályból, a lila-fehérek tort ültek rajtuk, nem hangoztatták, hogy a Fradi és derbik nélkül nem ugyanaz az NB I. Mivel Mészöly Géza csapata hétvégén 7–0-ra legyőzte a DVTK-t, a Kisvárda pedig kikapott Felcsúton, az Újpest bennmaradása már biztossá vált, így ebből a szempontból már nem lesz pikáns az utolsó fordulós derbi.

Borítókép: Budapest, 2023. december 3. Újpesti szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Újpest FC - Paksi FC mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2023. december 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak