Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Gratulálnom kellene, de nem teszem meg” – Csábi József lezsoldosozta a győri játékosokat

m4sport.hu
A Kazincbarcika labdarúgócsapatának vezetőedzője saját játékosait dicsérte, a Győrrel kapcsolatban azonban markáns kritikát fogalmazott meg a két csapat vasárnapi mérkőzése után.

A feljutásra esélyes ETO FC Győr a 16. percben már kétgólos hátrányban volt Kazincbarcikán a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában, de végül 3-2-re győzött. Így jelenleg két ponttal megelőzi a harmadik Vasast, amely hétfőn vívja a forduló zárómérkőzését.

„Az első félidőben kivégezhettük volna a Győrt, ehelyett ők végezték ki a csatárunkat, Pető Bencét, akit le kellett cserélnem – nyilatkozta Csábi József, a Kazincbarcika vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak. – Onnantól kezdve egy kicsit más lett a játékunk, de hatalmas szívvel, rendkívül jól futballozott a csapat az egész mérkőzésen.”

A korábbi tízszeres válogatott és a Honvéddal háromszoros magyar bajnok labdarúgó hozzátette, saját csapatára a vereség ellenére büszke, az Győrnek viszont nem tud gratulálni a győzelemért, mert nem nyújtott az ellenfél olyan teljesítményt, de gondolatait végül nem fejtette ki egy esetleges eltiltástól tartva.

„Nekem most kötelességem lenne gratulálni a Győrnek, ezt most nem teszem meg, elnézést kérek, mert ha egy zsoldosokkal teledűzdelt csapatnak az utolsó percekben húzni kell az időt egy Kazincbarcika ellen, akkor én nagyon elgondolkodnék azon, hogy ez milyen megoldás. Büszke vagyok a csapatra, mert nagyon jó mérkőzést játszott egy feljutásra esélyes Győr ellen, de azt is megmondom őszintén, hogy… Nem merek most bármit is mondani, mert más dolog is történt a pályán, nehogy eltiltsanak” – mondta az M4 Sportnak Csábi József, aki 2013-ban egy mérkőzés erejéig, az Andorra ellen hazai pályán 2–0-ra megnyert vb-selejtezőn a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya is volt.

Borbély Balázs, a Győr április végén kinevezett vezetőedzője szerint egy sérülés miatt át kellett szervezni a védelmet, és a mérkőzés elején látszott is, hogy nincs meg hátul az összeszokottság. „Sajnos kaptunk is két gólt, de szerintem egész jó mérkőzés alakult ki, helyzetek voltak mindkét kapu előtt. Szerencsére sikerült szépítenünk, aztán a félidőben kicsit átszeveztük a csapatot, érkezett az energia és az egyenlítő gól is. Most szerencsénk volt, szerencsés kézzel nyúltunk bele a csapatba, nagyon jól szálltak be a cserejátékosok, hoztak új energiát, minőséget és gólokat, és ezzel sikerült győznünk.”

A győriek egyenlítő gólját szerző Szépe János számított arra, hogy nehéz meccs vár a csapatra Kazincbarcikán, arra azonban nem, hogy ennyire. „Gyorsan kaptunk két gólt, egy kicsit meg voltunk zavarodva az elején, de a csapat karakterét mutatja, hogy kétgólos hátrányból fordítani tudtunk és sikerült elvinni a három pontot.”

További tartalmak