Musorujsag
Élő Eredmények

Révész Attila: Az a régi, látványos futballt felvonultató kisvárdai stílus erre a szezonra teljesen eltűnt

Révész Attila: Az a régi, látványos futballt felvonultató kisvárdai stílus erre a szezonra teljesen eltűnt

m4sport.hu
Révész Attila, az OTP Bank Ligát 6 év után elhagyó Kisvárda sportigazgatója a Kossuth Rádiónak beszélt az idei szezonról, a rájuk néző feladatokról és a visszatérés lehetőségéről is.

„Természetesen egy kiesés mindenkinek keserűséget és csalódottságot jelent, de mivel az utóbbi erre már számítottunk, volt időnk feldolgozni, az utolsó pillanatokat már arra is használjuk, hogy felkészüljünk picit a következő szezonra” – mondta Révész Attila, aki már márciusban beletőrődött a kiesésbe.

Szerinte a játékoskeret jóval többre hivatott, ahogy ezt az utóbbi hetek is mutatták, ám több játékrendszerben játszottak több edző elképzelései alapján, így pedig nem alakult ki egy egységes összkép, maximum a legvégén sikerült egy ideális összetételt, amivel a bajnokság kezdete óta kellett volna játszani.

Révész a kiesés legfontosabb okaként a szezon elején sorozatban lejátszott idegenbeli meccseket látja, ebből nem tudott jól kijönni a Várda, olyan lemaradást szedett össze a csapat és olyan gödörbe került, melyből a jobb tavaszi teljesítménnyel sem volt visszaút, ettől függetlenül nem csak erre fogja a búcsút, a szabályok is kedvezőtlenül alakultak számukra, hisz több játékost is kellett játszatniuk akik még nem álltak készen az élvonalra, a téli felkészülésük pedig kimondhatóan rossz volt.

Wellington Nemről is szót ejtett, aki szerinte későn jött de nem is lett jól felépítve, amikor pedig már játszhatott volna, sérülés is közbejött, de többi igazolásuk a szezonban szerinte nem volt rossz, igaz, ő már az elmúlt nagyjából másfél évben inkább az edzőkre bízza az átigazolásokat.

kisvardafc.hu

„Az a régi kisvárdai stílus, gyors átmenetek, látványos futballt felvonultató, lendületes játékkal előjövő csapat az teljesen elveszett, talán tavasszal kaptunk belőle egy picit” – mondta.

„A felnőtt csapatot a szakmai stábnak kell vinni, ott viszont lehet lesznek változtatások, mert nagyon nem vagyok elégedett a munkával” – tette hozzá Révész már a másodosztállyal kapcsolatban, majd azt is elmondta, kényszerből sok játékos maradni fog, de persze akit tudnak, értékesítenek.

„Az akadémiánkról most már ki fog jönni egyre több játékos, van 5-6 olyan kimagasló képességű labdarúgónk, akik ha fizikálisan beérnek, és velük vissza tudunk jutni, stabilizálni tudjuk a helyünket az NB I-ben, ha nem, akkor továbbra is egy vegyes, vándorcsapat benyomását kelthetjük, de mivel az akadémiánk az első 10 között van, kénytelenek vagyunk erre támaszkodni” – fejezte be interjúját a kisvárdai sportigazgató, akinek célja továbbra is a játékosok nevelése lesz, így bár örülne neki, nem gondolja biztosra a hirtelen visszajutást.

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg:

Borítókép: kisvardafc.hu

További tartalmak