Musorujsag
Élő Eredmények

Az NB I. rajtjára elkészül a Nyíregyháza új stadionja

Az NB I. rajtjára elkészül a Nyíregyháza új stadionja

MTI
A labdarúgó OTP Bank Liga következő idényének rajtjára biztosan elkészül az újonc Nyíregyháza Spartacus új stadionja.

A klub honlapjának keddi híradása szerint már leterítették és locsolják a gyepszőnyeget, felszerelték a székeket a lelátón és megkezdődött az eszközök beszerzése is.

„Kijelenthetjük, hogy itt kezdheti a szezont a Spartacus. A stadion központi létesítménye és a szabadidős centrum is június 30-ára lesz készen. Kisebb munkálatok ezután még folytatódnak a nyár végéig, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül, és használható lesz” – mondta Nyul Zoltán magas építésért felelős helyettes államtitkár.

Kovács Ferenc polgármester a keddi sajtóbejáráson elmondta, a 8219 fő befogadóképességű stadion a labdarúgó-mérkőzések mellett egyéb események – kulturális és szabadidős rendezvények – helyszíne is lesz.

A létesítményben kilenc skyboxot alakítottak ki, egy 450 négyzetméteres lounge várja a meghívott vendégeket, és építettek egy 150 négyzetméteres konferenciatermet is. De lesz étterem, egy 600 méteres rekortán futópálya, és május végéig elkészül három műfüves kispálya is. Az épületben helyet kap sportdiagnosztikai rész is, a stadion mellett elkészült szabadidős komplexumban pedig a Mozdulj Nyíregyháza programjai is otthonra találhatnak. A közvetítésekhez egy teraszt alakítottak ki. A stadion június 30-ra megkapja a használatbavételi engedélyt, augusztus 30-ra pedig a kerítés is elkészül. Belső parkolókat is kialakítanak, a zöld felületek pedig automata öntözőrendszerrel vannak ellátva.

Borítókép: A Nyíregyháza új stadionja (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

További tartalmak