Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nagy Ádám szívesen maradna a Speziánál, de abban bízik, egy jól sikerült Eb-vel új ajtók nyílhatnak ki előtte

Nagy Ádám szívesen maradna a Speziánál, de abban bízik, egy jól sikerült Eb-vel új ajtók nyílhatnak ki előtte

m4sport.hu
A Serie B-ben szereplő Speziánál töltött időszakról, a jól sikerült tavaszról és bennmaradásról, jövőjéről és a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságról beszélt az M1-nek a harmadik Eb-jére készülő Nagy Ádám.

A 79-szeres válogatott középpályás csapata – amely a téli átigazolási időszakban vette őt kölcsön a Pisától – múlt héten, a bajnokság utolsó fordulójában, a Venezia legyőzésével biztosította bennmaradását a Serie B-ben, amiből Nagy is kivette a részét.

Januári érkezésekor sereghajtó volt az élvonalból visszahulló együttes, bemutatkozása után azonban mindössze két meccset veszítettek, tehát „tök jó időszakot tudhatnak maguk mögött, bár az utolsó mérkőzésre készülve azért megnövekedett nyomás volt rajtuk”.

„De ez teljesen természetes, hiszen előtte a Spezia két éven keresztül a Serie A-ban volt. Aztán szerintem őket is meglepte, hogy mennyire kiegyensúlyozott és erős bajnokság egyébként a Serie B. Emiatt lehettek a csapatnak nehézségei” – mondta.

Nagy rögtön alapember lett a Speziánál, tavaszzal 16 mérkőzésen lépett pályára klubjában (Fotó: Spezia Calcio)

A bennmaradás szerződéshosszabbítást ért a szakmai stábnak, Nagy jövője viszont bizonytalan, kölcsönszerződése lejár, de szívesen látnák őt továbbra is, amit jeleztek is felé.

Ő is „nagyon jól érezte magát, a csapattársaival is nagyon rövid idő alatt megtalálta a közös hangot”, tehát nem bánná, ha végül a Speziánál maradna, igaz, sok minden múlik az Eb-n, illetve természetesen az őt kölcsönadó Pisán is.

„Meglátjuk, mit hoz a jövő. Nyilván én az Európa-bajnokság miatt én abban reménykedem, hogy egyénileg és csapat szinten is jól fogunk teljesíteni, ami aztán esetleg új ajtókat nyithat ki előttem – fogalmazott. – Olaszországban szeretnék maradni. Nagyon-nagyon szeretem az olasz focit, tehát ha a Serie A-ból jönne egy megkeresés, azt a Spezia és a Pisa vezetői is megértenék, hogy azt elfogadnám. De egyébként nagyon boldog lennék, ha a Speziánál maradhatnék.”

A középpályás természetesen ott van Marco Rossi bő Eb-keretében, 28 évesen harmadik kontinenstornájára hangolódhat, 2016-os önmagához képest „sokkal tudatosabbnak érzi magát, érettebb a játéka, a nyomás alatt való szereplést is sokkal jobban bírja, és az azzal járó médiafigyelmet is megtanulta kezelni”.

„Egy érettebb Nagy Ádámmal számolhatnak a szurkolók” – jelentette ki.

A május 27-én kezdődő felkészülésról kapcsán megjegyezte, a szokásos összetartásokhoz képest több idejük lesz, amit „Rossi biztosan jól fog kihasználni”, beleértve ebbe a június 4-i, írországi és a 8-i, Izrael elleni hazai felkészülési mérkőzéseket, amelyeken olyanok is szerepet kaphatnak, akiknek eddig kevesebb lehetőség jutott.

Nagy Ádám (b) és a svájci Blerim Dzemaili a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének B csoportjában játszott Magyarország – Svájc mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2016. október 7-én (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A napokban Dzsudzsák Balázs az m4sport.hu-nak adott interjújában azt mondta, a Svájc elleni lehet a legnehezebb Eb-csoportmeccsünk, és Nagy szerint is „sorsdöntő lehet, meghatározathatja a csapat egész Eb-szereplését. Ha egy jó eredménnyel tudunk kezdeni, és jó játékkal párosulna, akkor azt mondja, hogy utána sokáig tudnánk jutni”.

Nagy is részese volt a 2016/17-es világbajnoki selejtezősorozatnak, amely során idegenben 5-2-re, itthon 3-2-re kikaptunk a svájciaktól, de „azóta mindkét válogatott lecserélődött, tehát azokból a meccsekből különösebben nem lehet kiindulni”.

A hét elején jött haza családjával Olaszországból, vasárnapig még a pihenésé a főszerep, hiszen azt vallja, „ahhoz, hogy valaki jól tudjon nyomás alatt meg kiélezett szituációban teljesíteni, ahhoz kell a minőségi pályán töltött idő is”.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Borítókép: Nagy Ádám (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak