Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sztankovics távozik a Ferencvárostól, kivásárolják a szerződéséből

Sztankovics távozik a Ferencvárostól, kivásárolják a szerződéséből

m4sport.hu
Az M4 Sport értesülései szerint Dejan Sztankovics csütörtökön közölte a Ferencváros vezetőségével, hogy elfogadta egy másik klub ajánlatát, és távozik a magyar rekordbajnoktól.

 

Dejan Sztankovics tavaly szeptemberben Sztanyiszlav Csercseszov utódjaként a megbízott Máté Csabát váltotta a zöld-fehérek kispadján, irányításával az alakulat bajnoki címet nyert, s a Konferencia-ligában a a csoportkörben veretlenül rájátszásig menetelt, ahol a későbbi döntős Olimpiakosz ellen búcsúzott – a Fradi kedd este némileg meglepetésre 2–0-ra kikapott a Pakstól a MOL Magyar Kupa döntőjében.

Kubatov Gábor elnök már a Ferencváros 125. évfordulóján elárulta, a szerb tréner szerződésében négy havi fizetéséről szóló kivásárlási összeg szerepel – úgy tudjuk, Sztankovics csütörtökön közölte a magyar rekordbajnok vezetőségével, hogy elfogadta egy másik csapat ajánlatát, és távozik, a szóban forgó klub pedig kivásárolja a jelenlegi megállapodásából.

A 45 éves vezetőedző információink szerint pénteken köszön el a játékosoktól, így minden bizonnyal már nem ő irányítja az együttest a vasárnap esti, Újpest elleni szezonzárón.

Kubatov egyébként az M4 Sportnak adott május 3-i interjújában kiemelte: Sztankovicsot szívesen látnák Olaszországban, és elképzelhető, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kap.

„Tudjuk, hogy Olaszországban kelendő és lehet, hogy olyan ajánlatot kap, amit nem tud – és lehet, én se tudnám – visszautasítani. De pont ez a szépsége a futballnak, hogy itt sosincs nyugalom, egy pillanatra sem. Fájlalnám ha elmenne, de kaphat ilyen ajánlatot és nekünk mindig készen kell állnunk.”

Értesüléseinkkel kapcsolatban kerestük a Ferencvárost, de a klub nem kívánta kommentálni az információkat.

FRISS, 18.30: az orosz Szpartak Moszkva a hivatalos honlapján bejelentette Sztankovics érkezését, a tréner két évre írt alá új csapatához. Nem sokkal később a Fradi is megerősítette a távozás tényét, kiemelve, hogy az Újpest ellen Leandro látja el a vezetőedzői feladatokat.

Sztankovics korábban a Crvena zvezdánál és az olasz Sampdoriánál dolgozott trénerként. Játékosként nyert Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot az Internazionaléval 2010-ben, a Lazióval pedig Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) és Európai Szuperkupát 1999-ben. 1998 és 2013 között 103-szor szerepelt a jugoszláv, a szerb-montenegrói és a szerb válogatottban, 15 gólt szerzett. Edzői karrierjét 2014-ben kezdte, legnagyobb nemzetközi sikere, hogy a 2020–2021-es kiírásban a Crvena zvezdával továbbjutott az Európa-ligában a csoportkörből, és a 32 között búcsúzott.

Az FTC-t megelőzően a Sampdoriát irányította, amely kiesett az élvonalból.

 

Borítókép: Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetőedzője (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak