Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Horváth Krisztofert az Eb-szereplés nagyon, a torinói visszatérés viszont nem annyira motiválja

Horváth Krisztofert az Eb-szereplés nagyon, a torinói visszatérés viszont nem annyira motiválja

m4sport.hu
A KTE magyar válogatott labdarúgója, a nemzeti csapat Európa-bajnoki keretébe bekerült Horváth Krisztofer az M1-nek adott interjújában mesélt kecskeméti fejlődéséről, a meghívóról, jövőjéről és természetesen az előttünk álló kontinenstornáról is.

„Eddig nem számítottam a meghívókra, most benne volt a fejemben, hogy ott lehetek az Európa-bajnokságon, de most sem bíztam el magam. Várom az Eb-t, örülök neki, hogy a mester számít rám, de még sok melót kell beleraknom, hogy ott is tudjak játszani” – mondta az M1-nek Horváth Krisztofer az Eb-meghívót követően.

A támadó kiemelte klubját, a Kecskemétet, szerinte önmagán túl az egész egyesületnek, vezetőségnek, stábnak, csapatnak köszönhette az Eb-meghívót. Azt nem hallotta, hogy ő lenne Szoboszlai Dominik elsőszámú alternatívája, de mindenképp jólesik számára, és igyekszik meghálálni a bizalmat.

„Nagyon sokat fejlődtem itt, Kecskeméten. A DVSC-nél nem igazán kaptam játéklehetőséget, itt viszont bíztak bennem, én pedig mindent meg akarok tenni a klubért, magamért, hogy minél jobb játékos legyek. Mindig előre nézek, próbálok fejlődni folyamatosan” – mondta a klub adta motivációról Horváth.

Jövőjét illetően elárulta, folyamatosan egyeztet a menedzsereivel, egyelőre bizonytalan minden, talán az Európa-bajnokság után tisztul a helyzet. Készen áll a következő lépcsőfokra. A Torinóval is menedzserei tartják a kapcsolatot, de nyilván a szezon végén az olasz klubbal is le kell ülni beszélgetni.

„Onnan kölcsönadtak folyamatosan, szóval a visszamenetel nem igazán motivál, de mégiscsak egy Serie A-s klubból beszélünk. Nyilván, ha arról van szó, hogy hol játszanék szívesebben, az az olasz bajnokság, de ha meg arról, hogy melyik klub adott nekem többet, nyilván a KTE” – hasonlította össze a két csapatot saját szempontjából a játékos.

Az Eb-re rátérve úgy fogalmazott, a Svájc elleni nyitómeccs fontos lesz, ha ott sikerülne nyerni, hatalmas lökést kaphatna a válogatott.

„-Továbbjutunk?
-Persze, egyértelmű.”

A magyar labdarúgó-válogatott számára június 15-én kezdődik a németországi Európa-bajnokság, négy nappal később Németországgal játszik, majd 23-án Skóciával. A kontinenstorna valamennyi mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Budapest, 2023. szeptember 10. Horváth Krisztofer (j), a magyar és Tomás Soucek, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. Magyarország - Csehország 1-1. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak