Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Lehet, hogy egy hétig tart majd, de az Eb-csoportból való továbbjutás esetén Marco Rossi körbebiciklizi a Balatont

Lehet, hogy egy hétig tart majd, de az Eb-csoportból való továbbjutás esetén Marco Rossi körbebiciklizi a Balatont

m4sport.hu/MTI
A magyar válogatott május 27-én kezdi Telkiben felkészülését a németországi Európa-bajnokságra, és nem kizárt Marco Rossi szövetségi kapitány is beszáll a gyakorlatokba, ugyanis az Eb-csoportból való továbbjutás esetén ígérete szerint komoly kihívás elé áll.

„Nem szeretek biciklizni, mert egyszer Ausztriában bicikliztem és utána egy hónapig fájt a hátsóm, de ha továbbjutunk az Eb-csoportunkból, akkor körbebiciklizem a Balatont. Nem tudom, mennyi ideig fog tartani, lehet, hogy egy hét lesz, de körbetekerem” – tett ígéretet a MOL pénteki sajtótájékoztatóján Rossi, akinek társasága is lesz, ha így alakul, ugyanis a csapatkapitány Szoboszlai Dominik nem sokkal később hozzászólásban jelezte az M4 Sport Instagram-oldalán, hogy „akkor viszont mindenki megy” a válogatottból.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M4 Sport (@m4sportofficial)

Az olasz szakember beszélt még többek között a magyar szurkolók labdarúgás iránti rajongásáról, hogy olyan hangulatot tudnak teremteni, amilyet még az olaszok sem, hogy a válogatottal egyetemben ő is ott lett volna Szoboszlai Dominik közönségtalálkozóján, de nem hullajt könnyeket, hogy elhalasztották, ami nem az ő ötlete volt.

Szót ejtett a MOL Magyar Kupa döntőjében bravúrt bravúrra halmozó Szappanos Péterről, aki kapusként a meccs embere volt a Ferencváros ellen 2-0-ra megnyert összecsapáson.

„Ha valakit meghívunk a válogatottba, nem azért tesszük, mert a barátunk, vagy szimpatikus, netán úgy általában jó embernek tartjuk. Peti nagyon jó formában volt a sérülése előtt, visszatérésekor szerintem még nem volt 100%-os, de az utóbbi hetekben újra jó volt, amit a döntőben is megmutatott” – fűzte hozzá.

„Álmodozó típus vagyok, de az Eb megnyeréséről nem álmodom. Persze semmi sem lehetetlen, de ez nem reális – mondta Rossi, aki hozzátette, először jussanak tovább a csoportból. – A futballhoz szerencse is kell, mert egyetlen centiméter arról dönthet, hogy kapufa vagy gól lesz.”

A csoportrivális és házigazda német csapattal kapcsolatban azt emelte ki, hogy Mats Hummels, Julian Brandt és Karim Adeyemi személyében három olyan labdarúgó is kimaradt az Eb-keretből, aki érdekelt a Bajnokok Ligája döntőjében, de szerinte Julian Nagelsmann szövetségi kapitány „nem bolond, ha kihagyott a keretéből három ilyen képességű futballistát, azt azért tette, mert vannak azonos, vagy akár még jobb képességű játékosai a helyükre”.

Hangsúlyozta, hogy tanítványai az utóbbi három alkalommal veretlen maradtak a jobb erőkből álló riválissal szemben, amit megérdemeltnek nevezett, egyúttal szerinte ez annak tanúbizonysága, hogy a futballban semmi sem lehetetlen.

Az olasz szakvezető mellett Marics Péter, Epres Panni és Lukács László is tett fogadalmat a nemzeti együttes szereplésével kapcsolatban. A Valmar együttes tagja tetoválással tiszteleg a válogatott előtt, amennyiben megnyeri első mérkőzését a kontinensviadalon, a divatmodell pedig vendégül látja az egész csapatot, ha két győzelmet arat, míg a Tankcsapda frontembere továbbjutás esetén annyi kilométert fut, amennyit a zenekarban töltött, azaz 35-öt.

Pantl Péter, a MOL kommunikációs igazgatója elmondta, „A szurkoló benned van” elnevezésű kampányt azzal a céllal indították, hogy erősítsék az összetartozás élményét, illetve segítsék a hazai szurkolói közösség ráhangolódását a kontinensviadalra.

A kampány a válogatottnak szurkoló sztárok személyes példáján keresztül mutatja be, milyen elkötelezett támogatói háttérre támaszkodhat a magyar csapat, és milyen különleges fogadalmakkal készülnek a hírességek a remélt jó szereplésre. A kezdeményezés a szurkolókat is hasonló elköteleződésre ösztönzi.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak