Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani” – Hajnal a ferencvárosi edzőkeresésről

„Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani” – Hajnal a ferencvárosi edzőkeresésről

m4sport.hu
Hajnal Tamás, a Ferencváros labdarúgócsapatának sportigazgatója a zöld-fehérek hivatalos honlapjának beszélt Dejan Sztankovics váratlan távozásáról, valamint a szakember lehetséges utódjáról.

 

A szerb tréner csütörtökön, a Paks elleni vesztes kupadöntő másnapján közölte a Ferencváros vezetőségével, hogy elfogadta egy másik csapat ajánlatát – mint azóta kiderült, az orosz Szpartak Moszkváról van szó, amely kivásárolta a szerződéséből, s már be is jelentette Dejan Sztankovics érkezését.

Az emiatt kialakult mizéria kapcsán Hajnal Tamás, a zöld-fehérek sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának beszélt a témáról.

Nem ideális a helyzet, de semmikép sem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni, nagy kihívás előtt állunk. Figyeljük a piacot. Vannak elképzeléseink, de meg kell vizsgálni, melyik megvalósítható, melyik szakember gondolja a Fradit megfelelő választásnak a karrierjében” – mondta el a sportvezető, kitérve arra, mit is keresnek az új edzőben.

„Szakmailag legyen felkészült, a modern trendeket ismerje, alkalmazni tudja. Nemzetközi keretünk van, találja meg a hangot a játékosokkal, európai kupákban szerzett tapasztalattal rendelkezzen. Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani.”

Hajnal Tamás szerint Sztankovics a moszkvai távozásával lemondott a klub terveiről.

„Jól dolgoztunk együtt, én azt éreztem rajta, tisztelte a klubot, tisztelte a munkatársakat. Egy jó tavaszt produkáltunk, az utolsó két meccset leszámítva persze, illetve azért a hazai Olympiakosz elleni KL-meccs után is volt bennünk hiányérzet. Viszont beindult egy folyamat, a terv az volt a projekt szerint, hogy az első állomás a bajnoki cím, a fő cél pedig az európai kupában sikeresség. Ő erről lemondott.

A Ferencváros hosszú távon tervez Leandróval.

„Nagyon bízunk benne, régóta a Fradi család tagja, játékosként, edzőként, játékosmegfigyelőként, valamint a felnőtt csapat pályaedzőjeként is nagy segítségére volt a klubnak. Nagyon jól felkészült szakember, a labdarúgás megszállottja, jól látja a folyamatokat, nagyon jó taktikai érzéke van, kiváló kapcsolatot ápol a játékosokkal, a stábbal, teljes a bizalom irányába. A játékosoknak is megmondtuk, Leo minden segítséget megkap. Fontos meccs áll előttünk, derbi, telt ház, minden erőnket erre kell koncentrálni. Hosszú távon tervezünk vele, bárki érkezik, Leo marad, lojális, jól kvalifikált szakember. Dejan mellett is fontos szerepet töltött be, a meglátásait elfogadták.”

A vasárnapi Ferencváros–Újpest szezonzáró NB I-es derbit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak