Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A csalódott Grzelak összefüggésbe hozta a svédhez képest gyér magyar nézőszámokat a VAR alkalmazásával

A csalódott Grzelak összefüggésbe hozta a svédhez képest gyér magyar nézőszámokat a VAR alkalmazásával

M4 Sport
Bartosz Grzelak elégedetlen volt a VAR használatával, miután csapata, a Fehérvár FC a Diósgyőr elleni 0-0-val lecsúszott az OTP Bank Liga dobogójáról.

„Az egyik legnagyobb csalódás az összes mérkőzés közül, hisz nagyon közel voltunk, de nem tudtunk nyerni” – bosszankodott Bartosz Grzelak a lefújást követően. Természetesen nem ment el szó nélkül a 90. percben meg nem adott góljuk mellett, amelyet a VAR hosszas vizsgálódás után lesnek ítélt.

Tulajdonképpen ez a pillanat döntött el, hogy lecsúsztunk a dobogóról, ezért óvatosnak kell lennem – kezdte, majd tágabb perspektívából, a személyes tapasztalataival hozta összefüggésbe döntés mikéntjét.

„Svédországból érkezem, ahol huszonötezer az átlagnézőszám, itt kint volt ötezer ember. Hat kamera vizsgálta a VAR-döntéseket. Ilyen szituációban minden milliméter számít, és azt gondolom, ha kérdéses, és nem tudják eldönteni, hogy gól vagy nem gól, akkor annak gólnak kell lennie. És ezért van párezer ember átlagban a stadionokban, míg Svédországban huszonötezer VAR nélkül. Ezek fontos kérdések a magyar labdarúgást érintően, amelynek én is részese vagyok.”

A Vidi edzője leszögezte nagyot léptek előre a szezon során, ami jó alapot jelenthet a Konferencia-liga selejtezőjében.

Játékosa, Sigér Dávid nem akarta elhinni, hogy a VAR a kilencvenedik percben is kifogott rajtuk. De önkritikus is volt, mert nem először volt meddő a támadójátékuk.

Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője szerint kihozták magukból a maximumot, nagyot küzdöttek, az utolsó tíz percre ugyan elfáradtak, de végig próbáltak kontrákat vezetni.

„Volt néhány veszélyes átmenetünk, amikből akár még gólt is szerezhettünk volna, de a nulla nulla reális” – fogalmazta meg az álláspontját.

Elárulta végső helyezésben nem gondolkodott a kinevezésekor, de büszke arra, amit elértek az általa irányított 13 bajnokin.

„Ha különlegeset szeretnénk elérni a követkeő idényben, akkor két problémát kell megoldanunk. Az egyik, hogy idegenben is bátran kell játszanunk, mert ezzel egész tavasszal küzdöttünk. Illetve túl sok gólt kaptunk” – magyarázta a fejlődés zálogát.

Bényei Ágoston úgy fogalmazott, az utolsó két fordulóban begyűjtött négy ponttal méltón fejezték be a bajnokságot.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 1–1 (0–1)
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2–1 (1–0)
Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 0–0
Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 4–1 (2–1)

vasárnap
Kecskeméti TE-Zalaegerszegi TE FC 17.15 (M4 Sport+)
Ferencvárosi TC-Újpest FC 20.15 (M4 Sport)

Borítókép: Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője (MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak