Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Paksnál a frissek sem voltak frissek, Szappanos még a kupadöntőről hozott védésekkel szúrt ki a Kisvárdával

A Paksnál a frissek sem voltak frissek, Szappanos még a kupadöntőről hozott védésekkel szúrt ki a Kisvárdával

m4sport.hu
Bognár György már a bajnoki ezüstérem átvétele után a következő idényre gondolt, míg Feczkó Tamás szerint Szappanos Péternek több olyan védése volt, amit még a kupadöntőről hozott magával. Értékelések a Paks-Kisvárda NB I-es bajnoki után.

„Nagy siker a klub történelmében, személy szerint nekem is természetesen – kezdte értékelését Bognár György, aki a kupaarannyal és a bajnoki ezüsttel arany betűkkel írta be magát a klub történelemkönyvébe. – Büszkék vagyunk magunkra. Szerintem megérdemelt volt, nem véletlen. Megmondom őszintén, én már a jövőn gondolkodom, hogy hogyan tovább.”

Bognár szerint a csapat gerince biztosan együtt marad a következő idényre, „hiszen az állandóság megvan a klubban, tehát ha igazolnak is egy-két-három játékost, a 14-15-ös mag évek óta együtt van”.

„Azért a bajnokság végére kicsit elfáradtunk. Például a mai mérkőzés is olyan volt, hogy igazából nem sikerült rá frissíteni. A csütörtök hajnal szerintem azért látszódott a csapaton, bár próbáltunk frissíteni, de akik frissnek számítottak, azok sem aludtak eleget az elmúlt két napban” – utalt a szerdai, Fradi elleni kupagyőzelmet követő ünneplésre.

„Bár ne kéne búcsúzni… inkább ezt mondom erre – reagált Feczkó Tamás arra a kérdésre, hogy így akartak-e búcsúzni az NB I-től. – Az első félidőben mutatott játékunkkal, főleg az első 20 perccel elégedett voltam. Több olyan védése volt Szappanos Péternek, amit még a kupadöntőről hozott magával. Nem lehetett gólt lőni neki. Viszont a félidő felétől a paksiak akarata érvényesült.”

„Nem volt egyszerű felrázni a játékosokat ebben a helyzetben. Ugye már kiestünk, sok játékosnak ez volt az utolsó meccse, és már máshol van a feje, de azt mondom, jól álltak bele a játékosaink. Nekem június 30-ig szól a megbízatásom, a többi a sportigazgató dolga, hogy mi lesz a csapattal és az edzői stábbal. Mivel velem esett ki a csapat, az a minimum, hogy megpróbálom visszajuttatni. Szép feladat lesz, de csak ez lehet a cél” – fogalmazott a kisvárdai vezetőedző.

A kupadöntőben csereként beállva gólpasszt adó, szombaton pedig az első gólt szerző Mezei Szabolcs „álmaiban sem gondolta volna, hogy ilyen évet zárnak”.

„Mindenféleképpen szerettük volna megszerezni a második helyet, nyilván minden sportolónak az a célja, hogy minél előrébb végezzen. Ezért is léptünk pályára: hogy bebiztosítsuk a második helyet – mondta. – A kupadöntő után is ünnepeltünk, de szemmel tartottuk a mai mérkőzést is, úgyhogy csak okosan ünnepeltünk. Ma már ki lehet engedni a gőzt, hiszen vége a bajnokságnak.”

„Jobb lett volna előbb megnyugodni. Azt gondolom, uraltuk a meccset, kézben volt a három pont, de az 1-0-s eredmény mindig becsapós, a 93. percben kaptunk is egy gólt. A tizenegyes miatt nagyon mérges vagyok, de annak örülök, hogy gólt tudtam rúgni – így Hahn János, aki előbb büntetőt hibázott, majd egy elegáns emeléssel jóvá tette hibáját. – Csapat szinten nagyon jól teljesítettünk az idényben. A saját teljesítményemmel nem vagyok megelégedve, de hogy ha ilyen eredményt érünk el, akkor bevállalom. Nagyon boldog vagyok, az egész csapat megérdemelte!”

Nem az április legnagyobb védését bemutató Kovács Marcellen múlott a Kisvárda sikere, akárcsak tavasszal, szombaton is fogott egy paksi büntetőt.

„Sajnálom, hogy nem volt elég a pontszerzéshez, vagy egy győzelemhez, mert azzal szerettünk volna távozni az NB I-ből. Jól kezdtünk, és a tizenegyesig nagyon jól játszottunk, és az ember azt hinné, pont egy megúszott tizenegyes után lesz még nagyobb önbizalma a csapatnak, és akkor tudunk jobban játszani, de ez valamiért fordítva történt. Összeségében megérdemelten nyert a Paks.”

Borítókép: Feczkó Tamás, a Kisvárda edzője. fotó: Kisvárda FC

További tartalmak