Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Tökéletes hét Pakson: kupaarany után a bajnoki ezüst

Tökéletes hét Pakson: kupaarany után a bajnoki ezüst

m4sport.hu/MTI
A hét közben kupagyőzelmet ünneplő Paks lett az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének ezüstérmese, miután a záróforduló szombati játéknapján hazai pályán 2–1-re legyőzte az élvonalból búcsúzó Kisvárdát.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-0)
Paks, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Mezei (34.), Hahn (84.), illetve Spasic (91.)
sárga lap: Szabó B. (50.), illetve Melnyik (38.), Cipetic (72.), Matic (78.), Ilievszki (82.)

Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Kovács K., Mezei (Horváth K., 88.), Vécsei (Hahn, 76.), Haraszti, Silye (Kocsis B., 88.) – Szabó B. (Papp K., 64.), Könyves (Böde, 64.)

Kisvárda Master Good: Kovács M. – Stefan (Cipetic, a szünetben), Lippai, Jovicic (Széles, a szünetben), Körmendi – Melnyik (Osztrovka, 81.), Matic – Navratil, Makowski, Camaj (Spasic, 71.) – Mesanovic (Ilievszki, 71.)

A mérkőzés előtt Böde Dániel és Szabó János közösen felmutatta a közönségnek a Magyar Kupát.

A találkozót a kezdetektől a hazaiak irányították, a vendégek a kontra lehetőségére vártak. Sok ilyen nem akadt, de amikor igen, Szappanos a helyén volt és hárított. A Paks a 19. percben büntetőhöz jutott, miután a 16-oson belül cselezgető Könyvest Lippai megrúgta. A 11-est a sértett végezte el, de jobb alsó sarokra tartó lövést Kovács Marcell védte.

Ami nem sikerült büntetőből, az negyedórával később összejött akcióból: a továbbra is fölényben játszó házigazdáknál Mezei lecsapott egy kipattanó labdára, és 15 méterről nagy gólt lőtt. A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a Paks, de Szabó Bálint lövése kijött a keresztlécről.

A fordulás után egy ideig nem változott a játék képe, többnyire a kisvárdai térfélen pattogott a labda. Egy idő után aztán a paksiak átadták a területet a vendégeknek, akik azonban ezzel nem tudtak élni, nem jelentettek veszélyt a kapura, a lövéseik pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán ismét 11-est rúghatott a hazai csapat, miután a 473. élvonalbeli mérkőzésén játszó Böde passza után Harasztit buktatták.

Ezúttal, a 79. percben Hahn állt a labda mögé, de csúnyán fölé lőtt. Az újabb kihagyott büntető nem bosszulta meg magát, sőt Hahn néhány perc múlva javított, lezárva ezzel a mérkőzést. Spasic a ráadásban még szépített, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát.

A tolnai klub beállította története legjobb eredményét, a 2011-es szezon után végzett ismét a második helyen és az Európa-liga selejtezőjében lesz érdekelt a nyáron.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 1–1 (0–1)
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2–1 (1–0)
Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 0–0
Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 4–1 (2–1)

vasárnap
Kecskeméti TE-Zalaegerszegi TE FC 17.15 (M4 Sport+)
Ferencvárosi TC-Újpest FC 20.15 (M4 Sport)

Borítókép: paksifc.hu

További tartalmak