Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Varga nem hezitált, mert Lisztes szépen szeretett volna búcsúzni

Varga nem hezitált, mert Lisztes szépen szeretett volna búcsúzni

M4 Sport
A ferencvárosiakban még nyomot hagyott az elvesztett MOL Magyar Kupa döntője, de az Újpest elleni derbi sima megnyerésével megfelelő hangulatban értékelhették újabb címvédésüket az OTP Bank Ligában,

„Sokat nem hezitáltam, főleg, hogy az utóbbi háromból kettőt is kihagytam” – mondta Varga Barnabás arról gesztusról, hogy átadta a tizenegyest a távozó Lisztes Krisztiánnak. Kiderült, még mindig bántja a kupadöntős hibája, mert ha előnybe kerültek volna, akkor úgy érzi, megveri a Paksot. Ennek kapcsán elismerte, nincs a legjobb formában, rá fog férni a pihenés a válogatott Európa-bajnoki felkészülése előtt.

„Ha valaki azt mondja, ilyen szezonom lesz, biztosan aláírtam volna. Így utólag van bennem egy kis hiányérzet” – összegzett a gólkirály.

„Erre vártam, hogy az utolsó meccsemen szépen tudjak távozni, gólt tudjak szerezni – rebegett hálát csapattársának Lisztes, aki hozzátette, nehezen dolgozta fel, hogy a kupadöntőben becserélése után szűk húsz perc elteltével le is cserélte, az azóta távozó Dejan Stankovic. – Nem ment a játék, megértem a döntését.”

A frankfurti folytatásról szűkszavú maradt. „Nagyon nehéz lesz kint. Azért fogok dolgozni, hogy meg tudjam állni a helyem.”

„Az első perctől kezdve azt éreztem, hogy uraljuk a mérkőzést – szögezte le Botka Endre, hogy nem volt veszélyes az Újpest. – Annyi volt a kulcs, hogy ne csináljunk hátul valami hibát, amiből gólt rúghatnak.”

A szintén Eb-kerettag védő nem tagadta, a elveszített finálé miatt mélyről kellett feljönniük, de nem lepte meg, hogy sikerült. „Tudtuk, hogy most nagyon kell, mert ünnepelni szerettünk volna!”

Az utolsó bajnokira megbízott Leandro de Almeida a szakmai stábban élte végig. Belülről látta, hogy a tavaszra nagyon összeálltak. A játékosoknak és a klubvezetésnek is megköszönte, hogy bíztak benne. „Ez hatalmas feladat. Ennek az óriási klubnak nagyon nagy megtiszteltetés a padjára leülni. Tudom, hogy nem vagyok kész, mégis bíztak bennem. És most már tudok majd aludni, mert az elmúlt három nap nagyon aludtam.”

Igyekezett ellesni azoktól az edzőktől, akikkel dolgozott, hogy idővel megérjen az állandó megbízásra is. „Tanulok tovább. Nap mint nap próbálok jobbá lenni. Remélem egyszer eljön az a nap is.”

Mohammed Abu Fani különlegesnek nevezte, hogy első légiósévében bajnoki címet szerzett. „Hosszú szezon volt, nagyon sok mérkőzéssel, Európában is, de nyilván mindig öröm, ha játszok, játszani is akarok. Minden egyes pillanatot élvezek” – mosolygott, miközben a jövőjéről nem kívánt beszélni.

Dibusz Dénes csapatkapitány azzal kezdte, hogy az elmúlt hét, a Diósgyőrben, majd a Pakstól elszenvedett vereség, és az edző távozása kellően megacélozta a motivációjukat. „Ami amúgy is meglett volna, mert az Újpest elleni derbivel zárni a szezont és így ünnepelni a bajnoki címet.”

Bevallotta, pletykák már hallottak, hogy a szezon végeztével Stankovic máshol folytatja, de azért ez meglepetésként érte a csapatot a gyors döntés, amit a szurkolókkal szemben egyenesen tőrdöfésnek nevezett. „Úgy néz ki, itt az elmúlt években, amikor a másodedző szerepből be kellett ugrania, az egészen sikeres volt” – konstatálta örömmel, hogy Leandro, valamint a külön kiemelt Máté Csaba is hozzátette a magáét a bajnoki címhez.

De az említetteken túl a Konferencia-liga-búcsúra is utalt, amikor azt fogalmazta meg, hogy azon kell dolgozniuk, a fájó pontok ne forduljanak elő újra.

További tartalmak