Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hatalmas a tét: ETO–Vasas rangadó az NB I-es feljutásért

Hatalmas a tét: ETO–Vasas rangadó az NB I-es feljutásért

m4sport.hu
Óriási téttel bíró mérkőzéssel zárul a Merkantil Bank Liga 33. (utolsó előtti fordulója): a harmadik helyen álló ETO FC Győr a második Vasas FC-t fogadja, a tét az NB I-es tagság kiharcolása. A várakozás is nagy, a győri klub közlése szerint a minden jegyet eladtak, több mint hatezer néző lesz kint az ETO Parkban.

Az ETO FC Győr – Vasas FC mérkőzést az M4 Sport hétfő este 20 órától élőben közvetíti.

A NB II-es bajnok Nyíregyháza már hetekkel ezelőtt bebiztosította feljutását, a Szpari mögött a Vasas és a Győr harcol a második feljutó helyért. (A csapatok az NB I-ből kieső Mezőkövesd és Kisvárda helyét veszik majd át az élvonalban.)

A sorsolás rendkívül izgalmasan alakult, hiszen úgy találkoznak az utolsó előtti fordulóban, hogy egyetlen pont választja el a két csapatot.

• Ez azt jelenti, hogy az ETO győzelmi kényszerben lép pályára, mert csak ebben vehetné saját kezébe a sorsát, azaz várhatná feljutó helyről a zárófordulót.

• A Vasas egy győzelemmel eldönthetné a feljutás kérdését már hétfő este, hiszen behozhatatlan előnyre tenne szert, egy döntetlennel pedig megőrizné pole pozícióját.

A vasárnapi 34. fordulóban a Vasas a Soroksárt fogadja, a Győr Ajkára látogat.

Ami a formát illeti, mindkét csapat rendben van, a Győr április 24-én menesztette a szezon közben kinevezett Kuznyecov Szergejt, a kispadot Borbély Balázs vette át és azóta háromból három győztes bajnokival tartotta életben feljutási esélyeit a zöld-fehér együttes, egy hete Kazincbarcikán kétgólos hátrányból nyertek.

A szintén szezon közben, Desits Szilárd helyére kinevezett Gera Zoltán által irányított Vasas április végén kikapott Nyíregyházán majd a Tiszakécske ellen is pontokat vesztett, azután viszont úgy győzte le a Honvédot (3–0) és a Haladást (1–0), hogy gólt sem kapott. A korábban az U21-es válogatottat vezető Gera eddig tíz mérkőzésen dirigálta a Vasast, ebből hetet megnyert és csak a Szpari ellen szenvedett vereséget.

A párharc őszi felvonása nagyon egyoldalú mérkőzést hozott, a Vasas hazai pályán 6–0-ra ütötte ki a Győrt. Ezúttal minden valószínűség szerint szorosabb és izgalmasabb mérkőzésre van kilátás.

További tartalmak