Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Orosz Pál: Nincs tervben Máté Csaba kinevezése a Fradinál

Orosz Pál: Nincs tervben Máté Csaba kinevezése a Fradinál

M1/MTI
Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója az M1 stúdiójában elárulta, nincs tervben az ősszel beugró Máté Csaba vezetőedzői kinevezése.

A klubvezető azt mondta, Dejan Stankovic után továbbra is nemzetközi hírű szakvezetőt keresnek a bajnokcsapat élére. „Nincs arra reális esély, hogy Máté Csaba legyen a Ferencváros vezetőedzője. Nagyon tiszteljük őt, jelenleg is a kötelékünkben van, de nem lesz a Ferencváros jövőbeli edzője. Olyan edzőt szeretnénk választani, aki lehetőleg komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik.”

Az M1 aktuális csatornán csütörtökön Dejan Sztankovics távozása kapcsán elmondta, az elválás mikéntje és időzítése nem tetszett neki: a Pakssal szemben elbukott Magyar Kupa-döntő után, az Újpest elleni derbire hagyta ott a csapatot.

„Ez nem volt elegáns!” – fogalmazott.

Orosz Pál kitért arra, hogy céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, „ami egy fájdalmas pontja az idénynek”.

„Összességében nézve egy nagyon szép szezont futottunk, nemzetközi és magyar szinten is” – mondta, hozzátéve: amikor már nem volt nemzetközi kötelezettsége a csapatnak, akkor meg tudták szerezni azt az előnyt, ami elegendő volt a bajnoki címhez.

A vezérigazgató hangsúlyozta: nekik más tervük nem is lehet minden idény előtt, mint megnyerni a bajnokságot és a kupát, valamint nemzetközi szinten jelen lenni. A következő kiírásban is ezt célozzák meg a Bajnokok Ligája csoportkörével.

„Büszkék vagyunk a sorozatban hat bajnoki címre, ilyen még nem volt a klub történetében, és a mi kezünkben van, hogy meglegyen a hetes” – tette hozzá.

Az edzőkereséssel kapcsolatban kiemelte, hogy több jelölt van, róluk nem mondana semmit, de olyan személyt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata. Ezért Máté Csaba – aki az idény közben Sztanyiszlav Csercseszovot váltotta tíz mérkőzésre ideiglenesen – visszahozatalára nincs esély.

„Azt szeretjük, ha huzamosabb ideig együtt dolgozhatunk valakivel, így úgy szeretnénk most edzőt találni, hogy hosszú időre velünk maradjon” – mondta. Ez volt a terv a Szpartak Moszkvához távozott Stankoviccal is, „de az élet közbeszólt”.

Orosz Pál kitért arra, hogy Stankovic olyan ajánlatot kapott, ami financiálisan jobb, mint a Ferencvárosnál megkereshető pénz, de ha a csapat elérné a BL-csoportkört, akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban jár új állomáshelyén.

 

Borítókép: Máté Csaba megbízott vezetőedzőként irányította a Ferencvárost (MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak