Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Borbély Balázs: Amikor idejöttem, tudtam, hogy ötből ötöt meg kell nyernünk

Borbély Balázs: Amikor idejöttem, tudtam, hogy ötből ötöt meg kell nyernünk

m4sport.hu
Az élvonalba az NB II. második helyezettjeként feljutott ETO FC Győr vezetőedzője örül annak, hogy a városban újra futball-láz van és hogy részese lehetett a most véget ért szezonnak.

A dunaszerdahelyi születésű tréner április 24-én váltotta Kuznyecov Szergejt a győri kispadon, az ETO akkor harmadik volt a tabellán, hátránya három pont volt a Vasassal szemben. A Győr Borbély Balázs irányításával mind az öt meccsét megnyerte, köztük az utolsó előtti fordulóban a Vasas ellenit is, így végül két ponttal megelőzte az angyalföldieket és a második helyen zárt.

„Örülök neki, hogy Győrben újra futball-láz van, nagyon örülök, hogy részesen lehettem ennek a szezonnak ezzel az öt meccsel. Amikor öt héttel ezelőtt idejöttem, tudtam, hogy ötből ötöt meg kell nyernünk, mert a Vasas nagyon erős ellenfél, amely nem ad nekünk lehetőséget hibázni” – nyilatkozta Borbély Balázs az M4 Sportnak az Ajka otthonában 1–0-ra megnyert utolsó fordulós mérkőzés után.

Szépe János elmondta, nem úgy tervezték, hogy az utolsó meccsen válik biztossá a feljutás, de így alakult és annál nagyobb most az öröm a csapat, a klub és a szurkolók számára. „Ha az őszt és a tavaszt is figyelembe vesszük, akkor szerintem megérdemeltük a feljutást. Főleg az ősz sikerült úgy, ahogy szerettük volna, a tavasz nem úgy indult, hétből csak két meccset nyertünk meg, de jó harjával odaértünk a második helyre és elértük a célunkat.”

Gera Zoltán, a feljutásról lemaradó Vasas vezetőedzője szerint a Tiszakécske és a Győr elleni mérkőzésen múlhatott a második hely. „Voltak olyan mérkőzések, amelynek a pontjai most hiányoznak, a legfájóbb a Tiszakécske elleni hazai döntetlen és a legutóbbi, Győr elleni mérkőzés, ahol nem szabadott volna kikapni, ez a két mérkőzés sokba került nekünk. Sajnálom nagyon a játékosokat, mert sok melót raktak bele. Most át kell értékelni a dolgokat, hogy mi volt az, ami működött, mi volt az, ami nem, és mi az, amin változtatni kell, mert vannak dolgok, amiken változtatni kell a klubbal kapcsolatban.”

A 18 góljával – a kozármislenyi Kirchner Györggyel holtversenyben – gólkirály Tóth Milán azt mondta, hogy szívesen elcserélné a címet a Vasas feljutására. „Örülök neki, de csalódott vagyok. Ez a feljutás a sok elhullajtott ponton és az utolsó percben kapott gólokon múlt, de jövőre újult erővel térünk vissza és feljutunk.”

A vasárnapi utolsó fordulóban dőlt el az is, hogy a Pécsi MFC búcsúzik a Merkantil Ligától és a harmadosztályban folytatja. Mátyus János vezetőedző az M4 Sportnak elmondta, magára vállalja a felelősséget, és bár rengeteg kifogást sorolhatna, nem keres ilyet. „Nem értük el a célunkat, ezért óriási a csalódottságom. Nem keresek kifogásokat, hiszen attól a perctől, amikor vállaltam a vezetőedzői posztot, én vagyok a felelős a szakmai munkáért, és mivel nem sikerült kivívnunk a bennmaradást, ezért az első számú felelős én vagyok. Rengeteg kifogásom lenne, de inkább maradjunk annyiban, hogy borzasztóan sajnálom.”

Borítókép: Borbély Balázs (Fotó: MTI/Katona Tibor)

További tartalmak