Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: Mészöly Géza távozik az Újpest kispadjáról

Hivatalos: Mészöly Géza távozik az Újpest kispadjáról

m4sport.hu
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik az együttestől Mészöly Géza vezetőedző.

 

Az újpestiek közleménye szerint Mészöly Géza szerződése lejár június 30-án, és mint kiderült, nem marad a klubnál.

„Ezúton is szeretnénk megköszönni neki mindazt, amit az Újpestért tett. Rettentő nehéz helyzetben, minden szempontból mélyponton vette át a csapatot, de amit vállalt – a bennmaradást –, azt teljesítette, ezért hálásak vagyunk neki. Örökké az Újpest-család tagja marad, egy közülünk, akinek nem kívánhatunk mást a jövőben, csak a legjobbat – mind a pályán és azon kívül is” – olvasható.

Az 57 esztendős szakember februárban, a klub eladásának bejelentését követően néhány nappal váltotta a kispadon Nebojsa Vignjevicset – noha Mészöly Gézával egy DVTK elleni 2–1-es sikerrel indult az új korszak, ezt három vereség követte. Az alakulat márciusban a Fehérvár, a Mezőkövesd és a Paks elleni mérkőzéseken hét pontot szerzett a maximális kilencből, áprilisban azonban újra hullámvölgyben találta magát, s utolsó hét bajnokijából hatot is elveszített.

Az Újpest végül kiharcolta a bentmaradást az NB I-ben, ám a csapat teljesítménye nem igazán javult az edzőváltás után sem: Mészöly Géza összesen 14 tétmérkőzésen ülthetett az Újpest kispadján a visszatérése után, ezeken átlagosan 0.93 pontot jegyzett.

A klub az elmúlt hetekben teljes nagytakarítást eszközölt a keretben, a bejelentések szerint Branko Pauljevic, Franklin Sasere, Heinz Mörschel, Kiss Tamás, Luca Mack, Stefan Jevtoski, Dzenan Burekovic, Georgios Antzoulas és Albi Doka is elhagyja az Újpestet a nyáron.

Az OTP Bank Liga végeredménye

 

Borítókép: Miskolc, 2024. február 11. Mészöly Géza, az Újpest FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Újpest FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak