Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kinevezte új edzőjét a másodosztályba csúszó Mezőkövesd

Kinevezte új edzőjét a másodosztályba csúszó Mezőkövesd

MTI
Tóth Mihály lett az élvonalból kiesett Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akit szerdán sajtótájékoztató keretében mutattak be.

Tállai András klubelnök bejelentése szerint egy idényre szól a megállapodás, amely szombattól lép életbe. A sportvezető a jövőt illetően úgy fogalmazott, az elsődleges cél az, hogy a csapatot stabilizálják, ezáltal meghatározó tagja legyen a másodosztályú bajnokságnak. Reményei szerint a másodosztály egyik meglepetéscsapata lehet a Mezőkövesd, de hozzátette, ehhez még nagyon sokat kell dolgozniuk közösen.

„Ez az első olyan komoly feladat, melyet vezetőedzőként fogok végezni. Összességében lassan már öt éve dolgozok a klubnál, ismerem a helyi szokásokat, viszonyokat és a játékosokat is, akik itt maradnak. Nagyon nagy átalakuláson megy át a csapat, így ez egy nagyon komoly kihívás, aminek szeretnék megfelelni” – mondta Tóth Mihály, aki elárulta, szóban már korábban megtörtént a megállapodás a klubbal.

Az igazolásokat illetően a szakember kifejtette, olyan játékosokat fognak szerződtetni, akik mentálisan erősek, közülük hárman már aláírtak, de egy-két dolog miatt még nem tudja őket bejelenteni. Tóth Mihály elárulta, a szakmai stábban nem lesz nagy változás, Elek Norbert lesz a segítője, Bukta Norbert a kapusedző, Marton Szabolcs a videoelemző, így csupán az erőnléti edzői pozíció van egyeztetés alatt.

„Nagyon fontos lesz a kommunikáció, a pszichológia és a kemény munka, erre lehet számítani. Minden lehetőségünk megvan a minőségi munkához az egyesületen belül, NB I-es körülmények között dolgozhatunk és ez nagyon csábító” – mondta a vezetőedző, aki hozzátette, a csapat június 17-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra és reményei szerint a játékoskeret addigra 80-90 százalékban összeáll.

A Mezőkövesd tavaly Kuttor Attilával kezdte a szezon, majd februárban a szerb Milan Milanovic váltotta a kispadon, de ez sem segített a csapaton, amely 21 ponttal sereghajtóként búcsúzott az élvonaltól nyolc idényt követően.

Borítókép: Facebook/Mezőkővesd Zsóry Sportegyesület

További tartalmak