Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Mészöly Géza: Mindenképpen a futball környékén maradok, nem fogok eltávolodni, edző vagyok, ez a hivatásom

Mészöly Géza: Mindenképpen a futball környékén maradok, nem fogok eltávolodni, edző vagyok, ez a hivatásom

m4sport.hu
Az Újpesttől a szerződése lejártával távozó Mészöly Géza az klub hivatalos honlapjának elmondta, kettős érzések kavarognak benne, miután kiderült, távozik az együttestől.

 

A lila-fehérek hétfőn jelentették be, hogy az 57 esztendős szakember a nyáron lejáró megállapodása után nem marad a klubnál – Mészöly Géza az Újpest hivatalos oldalán beszélt az érzéseiről.

„Kettős érzések kavarognak bennem, nyilván szomorú vagyok, hogy nem folytathatom ezt a februárban megkezdett kalandot, mely már a harmadik kinevezésem volt Újpesten – erre egyébként nagyon büszke vagyok –, de nagyon örülök, hogy megtörtént ez a pár hónap. Mindenki le akart beszélni arról, hogy elfogadjam ezt a felkérést, mert csak megégni lehet vele, de szeretem annyira az Újpestet, hogy ez nem lehetett szempont. Segíteni hívtak, ilyenkor jönni kell.”

Mészöly kiemelte az újpesti drukkerek segítségét.

„Elmondhatatlanul hálás vagyok azért, amit a szurkolóktól kaptam, már csak ezért megérte elvállalnom a felkérést. Most is libabőrös leszek attól, ha eszembe jut az az áradat, amit szeretetből, tiszteletből kaptam tőlük. Tényleg hihetetlen élmény, és nem tudom elégszer megköszönni azt a támogatást, ami nélkül az Újpest nem az lenne, ami. És lehet, voltak súrlódások, de a legjobb házasságban is vannak, a lényeg, a kölcsönös tisztelet azonban mindig megvolt, és remélem, ez örökre így is marad.”

A vezetőedző a búcsú után sem távolodik el a futballtól.

„Mindenképpen a futball környékén maradok, nem fogok eltávolodni, edző vagyok, ez a hivatásom. Az Újpestnek pedig bármikor, bármiben segítek, ha szólnak, ahogy eddig sem, úgy most sem fogok hezitálni, ha erről van szó. Nagyon köszönöm azt a korrektséget és támogatást, amit az Újpest FC vezetőségétől, Benczédi Balázstól és Ratatics Pétertől kaptam az elmúlt hónapokban. Tényleg látom, hogy jó kezekbe került a Klub, éjt nappallá téve dolgozik most is mindenki, hogy az elmúlt évek eredménytelensége ne történhessen meg újra, ha számítanak bármiben rám, én itt leszek.”

Az Újpest a tizedik helyen zárt az OTP Bank Liga 2023–2024-es szezonjában, s megőrizte az élvonalbeli tagságát.

A bajnokság végeredménye

 

Borítókép: Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzõje (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak