Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Tóth Balázs: A Puskás Akadémia az elmúlt időszakban a legstabilabb csapat az NB I-ben

Tóth Balázs: A Puskás Akadémia az elmúlt időszakban a legstabilabb csapat az NB I-ben

m4sport.hu
Tóth Balázs, a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának klubigazgatója a Nemzeti Sporthíradóban értékelte az együttes 2023–2024-es szezonját.

 

A sportvezető osztja Hornyák Zsolt azon véleményét, miszerint a Puskás Akadémia az utolsó tíz fordulóban a legjobb futballt játszotta.

„Nagy hajrá volt, izgalmas volt a vége, de a teljes bajnokságot és a csapatot tekintve úgy véljük, reális, hogy oda tudtunk érni a dobogóra. Jó formába lendült a csapat, összeállt a játék és nagyon gólerősek voltunk a bajnokság hajrájában, kiváló teljesítmények voltak, többektől is. Az utolsó hét meccsből hatot megnyertünk, ráadásul magas gólaránnyal, ez eredményezte, hogy a végén a nagy ponthátrányból is be tudtuk hozni a lemaradásunkat.”

Tóth Balázs úgy véli, a felcsútiak az elmúlt évek alapján a magyar élvonal a legstabilabb együttesével rendelkeznek.

„Azt kell mondanom, az elmúlt időszakban a legstabilabb csapat vagyunk az NB I-ben, hiszen a Ferencváros mellett öt év alatt négyszer is érmet tudtunk szerezni. Hornyák Zsolt is arra gondolt, hogy évről évre erősebb az OTP Bank Liga, mostmár ebben a szezonban is nagyon komoly teljesítmény kellett ahhoz, hogy oda tudjunk érni és érmet tudjunk szerezni. Nagyon várjuk a nemzetközi kupasorozatot, nagy kihívás, ez egy klub életében mindig nagy dolog. Szeretnénk határozottan fellépni, és a lehető legtovább menni a selejtezőben. Jelen pillanatban az erősítéseken dolgozunk, és a lehető legjobb felkészülést szeretnénk összehozni. Szeretnénk igazolni, de az elmúlt évekhez hasonlóan nem tervezünk túl nagy változásokat, a csapat felforgatását, de két-három pozícióban szeretnénk erősíteni.”

Az igazgató kitért az utánpótlásra is.

„Vannak tehetséges fiataljaink és nagyszerű edzőink is, erős a képzésünk, a jövőt tekintve bizakodó vagyok abban, hogy egyre több fiatal tud majd lehetőséget kapni az NB I-es csapatban is. Az elmúlt időszakban is 25 játékosunk debütált a felnőtteknél, és ebben az idényben is öten lehetőséget kaptak az NB I-ben. Vannak köztük, akik stabil teljesítményt nyújtottak ilyen fiatalon is, úgyhogy bízunk benne, a jövőben is keményen dolgozunk azért, hogy ezt így folytassuk és a lehetőséget meg tudjuk adni a tehetségeknek. Azt tervezem, hogy a következő évadban ismét hasonló számban tudnak majd csatlakozni a kerethez.”

És szó esett a minden évben megrendezésre kerülő Puskás-Suzuki-kupáról is.

„Mostmár beszélhetünk arról, hogy Európa egyik legnívósabb tornáját rendezzük évről évre, nagy figyelem övezi, kiváló játékosok és nagyszerű klubok vesznek részt rajta, azt gondolom, ez már több, mint egy nemzetközi torna, a jelenlévű klubok jól ismerik egymást, inkább egy családias hangulatot tudnék párosítani mellé. Egy értékes rendezvény ez, hiszen valós tükröt kapunk, hogy hol tartunk jelenleg nemzetközi szinten. Ez szakmailag is óriási segítség nekünk.”

A bajnokság végeredménye

 

További tartalmak