Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Haraszti Zsolt: A mai Paksnál kevés jobb reklámhordozó létezik a honi labdarúgásban

Haraszti Zsolt: A mai Paksnál kevés jobb reklámhordozó létezik a honi labdarúgásban

m4sport.hu
Haraszti Zsolt, a Paks labdarúgócsapatának ügyvezetője a Sportálnak adott interjújában elmondta, eddigi ténykedése során a 2023–2024-es szezon adta neki a legtöbbet.

 

Haraszti Zsolt 23 éve tevékenykedik a paksiak ügyvezetőjeként, s mint a Sportálnak elárulta, a jelenlegi idényben elért bajnoki ezüstérem, valamint a Ferencváros elleni győzelem a MOL Magyar Kupa döntőjében az eddigi legkülönlegesebb évét adta.

„Kétség nem férhet ahhoz, hogy most kaptam a legtöbbet a csapattól, a klubtól, a futballtól. Nem szerettem volna úgy abbahagyni, hogy ne érjünk el olyan eredményt, amire büszkék lehetünk.”

A sportvezető kiemelte, egy rövid ünneplés után újra munkába is álltak.

„Arra volt idő, hogy ünnepeljünk kicsit, de egy-két nap elteltével már beleálltunk a munkába, mert rengeteg a teendő. Nem dőlhetünk hátra, már csak azért sem, mert aki hátradől, könnyen hátraeshet… A játékosok és a szakmai stáb tagjai megérdemelt pihenőjüket töltik, mi pedig dolgozunk, de ez nem újdonság. Szervezzük az edzőtábort, készülünk a nemzetközi porondra, egyeztetünk játékosokkal. Az persze nagy lökést ad nekünk, hogy emlékezetes időszak van a hátunk mögött.”

Egy Fradi elleni 6–1-es pofon változtatott meg mindent.

„Nem titok, minden idénynek azzal vágunk neki, hogy a bennmaradás kiharcolása az elsődleges, ha az megvan, akkor kezdünk el merészebb álmokat szövögetni. Érdekes, most már a szezon elején jó érzésem volt. Augusztus végén súlyos, hat egyes vereségbe szaladtunk bele a Ferencváros otthonában, amire jól reagáltunk. Mindenki tükörbe nézett, és rájött, hogy az a teljesítmény méltatlan a tizennyolcadik éve az NB I-ben szereplő Pakshoz. Ezt követően összerázódott a csapat, bizonyította, hogy mentálisan is erős. Zsinórban nyertük a meccseket, nem csak eredményesen, jól is futballoztunk. Az őszi szezon végén már az volt bennem, hogy ebből valami egészen különleges is kisülhet.”

Haraszti azonban tudta, ideiglenes állapot lehetett csupán, hogy a Paks a téli szünetben még vezette az OTP Bank Ligát.

„Nagyon jó érzés volt egy-két hónapig a tabellát nézegetni, de ha valakik tisztában voltak azzal, hogy ez csupán ideiglenes állapot, azok mi voltunk. A lelkünk mélyén tudtuk, a Fradi minden téren kiemelkedik a mezőnyből, nem lehet hosszútávon versenyezni vele.”

A MOL Magyar Kupa-sikert még Hollywoodban is megirigyelték volna.

„Az egy csoda volt, hogy megnyertük a Magyar Kupát! S ahogy megnyertük… Filmbe illő történet, szerintem Hollywoodban is megirigyelték volna azt a forgatókönyvet. Tényleg csodaként éltük meg, és ugyanúgy lehettek ezzel azok, akik hittek bennünk, akik szurkoltak nekünk.”

A sportvezető nem tart tőle, hogy a riválisok szétkapkodják a csapatot.

„Mindent megtettünk és megteszünk azért, hogy egyben tartsuk az együttest. Tudatosan, előre gondolkodva állítottuk össze a keretet. Az viszont bármikor megtörténhet, hogy valakiért befut egy olyan ajánlat, amire nem tudunk nemet mondani.”

Haraszti Zsolt kitért a várható átigazolásokra is.

„Jelentős változásokra nem kell számítani. Azt már bejelentettük, hogy Ötvös Bencét szerződtettük, de megeshet, hogy újabb igazolás nem is lesz. Nekünk abban az egységben rejlik az erőnk, ami már kialakult itt.”

Hogy megismételhető-e a 2023–2024-es évadban elért bravúr? Haraszti úgy látja, ez nem egyszeri csoda volt.

„Kétezer-tizenegyben már hasonló bravúrt értünk el, azzal az apró különbséggel, hogy nem a Magyar, hanem a Ligakupát hódítottuk el. A realitás azonban nem az, hogy ilyen sikereket érünk el. A realitás az lenne, hogy a kiesés ellen küzdünk, arról nem szólva, hogy ha a gazdasági helyzetet nézem, az NB II-ben lenne a helyünk… Na, látják, ezért nem szabad mindig a valósággal foglalkozni. A magam részéről sokkal inkább bízom abban a tudatos munkában, ami régóta folyik a klubban.”

A RangAdó díjátadó gálán Bognár György megjegyezte, a Paksnak nincs szponzora – ezzel kapcsolatban az ügyvezető úgy reagált, tagadhatatlan, nagy szüksége lenne a klubnak egy komoly befektetőre.

„Azt gondolom, a mai Paksnál kevés jobb reklámhordozó létezik a honi labdarúgásban. Jelen pillanatban még sincs olyan szponzor, amely lehetőséget lát bennünk. A helyzetünket valamelyest könnyíti, hogy a második helyezésért kapunk plusz pénzt, és a jó nemzetközi szereplés is hozhat még a konyhára. Arra nem vagyunk rákényszerülve, hogy eladjuk a legjobb játékosainkat, de tagadhatatlan, egy komoly befektetőre nagy szükségünk lenne. Nem adjuk fel, ezen is folyamatosan dolgozunk, miközben abban reménykedünk, hogy előbb-utóbb megtalál minket egy olyan cég, amely értékeli azt a munkát, ami nálunk folyik, és azt a filozófiát, amit képviselünk.”

Mint elárulta, nagyjából még öt évig tervez ügyvezetőként tevékenykedni.

„Hamarosan megszülethet az a megállapodás, amelynek értelmében az utolsó öt évem következik. Hála az égnek, még bírom a tempót. A csapat visz magával engem is. A csapat tölti fel energiával a klubot, a szurkolókat, mindenkit, aki kötődik a Pakshoz. A nagy generációnkból a legtöbben megfordultak más klubokban, de már újra itthon játszanak. Mindannyian értek el szép sikereket máshol, szerettem volna, ha egyszer Pakson is nyernek együtt valamit. A Magyar Kupa-győzelemmel a legszebb ajándékot adták nekem, nagyon köszönöm nekik!”

A bajnokság végeredménye

 

Borítókép: paksifc.hu

További tartalmak