Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Intenzív munkával kezdődött a válogatott felkészülése, Lang Ádám és Nagy Zsolt is kemény meccsre számít Írország és Izrael ellen

Intenzív munkával kezdődött a válogatott felkészülése, Lang Ádám és Nagy Zsolt is kemény meccsre számít Írország és Izrael ellen

MTI
Intenzív edzésekkel kezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságra – erről számolt be Lang Ádám és Nagy Zsolt a Telkiben rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Lang, az Omonia Nicosia 31 éves középső védője kiemelte, lehet érezni, hogy minden játékos motivált és felszabadult. „Amikor pedig edzés van, a testemen is érzem, hogy azoknak olyan intenzitása van, amilyent elvár az ember. Mindenki megalkuvás nélkül végzi a munkát” – mondta.

A 67-szeres válogatott játékos március végén lábközépcsont-repedést egy edzésen. Ezzel kapcsolatban azt mondta, jó állapotban van mentálisan és fizikálisan is. „A lábam rendbe jött, teljes értékű edzésmunkát tudok végezni, mindenbe bele tudom vetni magam” – árulta el.

Beszélt arról is, hogy nem tesz különbséget a válogatott felkészülések között, örül annak, hogy egy évtizede itt lehet, annak pedig még jobban, hogy közben a magyar labdarúgás fejlődött, a közeg és a szakmai stáb tekintetében is előrelépés történt.

A válogatott hazai felkészüléséről azt mondta, ez elsősorban a szakmai stáb döntése volt, de nem is lett volna különösebb értelme az idény utáni pihenőt követően Ausztriába utazni, mert hamarosan úgyis elutazik a csapat Írországba, ráadásul nem is találhattak volna jobb körülményeket máshol, mivel Telkiben minden adott a felkészüléshez.

Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia ugyancsak 31 éves szélsője is kiemelte, hogy megterhelő edzésekkel kezdődött a felkészülés. „Egy hét pihenő után belevágtunk keményen a munkába, érezhetően van izomláz is, de ez a normális szerintem” – mondta.

Örült annak, hogy csapatával végül a harmadik helyen zárták a bajnokságot, és annak is, hogy az idény során sikerült visszanyernie sérülése előtti formáját, és nagyon jó időszakon van túl.

A védőként és középpályásként is bevethető 18-szoros válogatott játékos is kiemelte, most az a legideálisabb, hogy a megszokott körülmények között készülhetnek.

A magyar válogatott jövő kedden 20.45-től Dublinban az írekkel, majd jövő szombaton 18 órától Debrecenben az izraeliekkel játszik felkészülési mérkőzést, mindkét meccset élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

A két játékos egyetértett abban, hogy mindkét összecsapás kemény párharcnak ígérkezik, mivel mindkét együttes a magyar válogatotthoz hasonló játékerőt képvisel, mindkettőt erős, jó kötésű játékosok alkotják, akik hétről hétre erős bajnokságokban edződnek. Lang úgy fogalmazott, hogy „saját elképzeléseinket kell megvalósítani, amit elsajátítottunk eddig, azt alkalmazni”, Nagy szerint pedig a két összecsapás lehetőséget nyújt arra, hogy a csapat gyakorolja a taktikai elemeket, amelyeket az Európa-bajnokságon szeretne alkalmazni.

A válogatott június 10-én utazik Németországba, aztán 15-én kezdenek Kölnben a svájciakkal, majd június 19-én következik a házigazda németek elleni meccs Stuttgartban, ahol június 23-án a skótokkal találkozik a válogatott. A nyári Európa-bajnokság meccseit szintén az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti.

Borítókép: Lang Ádám és Nagy Zsolt a magyar válogatott sajtótájékoztatóján a telki edzőközpontban 2024. május 30-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

További tartalmak