Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Juhász Roland: Életem első meccsét a Fradi ellen hamis igazolással játszottam | nagyinterjú

Juhász Roland: Életem első meccsét a Fradi ellen hamis igazolással játszottam | nagyinterjú

m4sport.hu | Szerző: Török Viktor
Itthon az MTK és a Fehérvár első osztályú labdarúgócsapatok színeiben lopta be magát a szurkolók szívébe, míg Belgiumban az Anderlecht szimpatizánsainak vannak kellemes emlékei róla. A válogatottban nyolc szövetségi kapitányt is kiszolgált a csatárból hátvéddé vált játékos, aki kellemes nosztalgiával gondol vissza Lothar Matthäusra. A ma már 40 éves családapa a közelgő Európa-bajnokság kapcsán felevenítette az első találkozását Marco Rossival és azt is elmondta, miben más a mostani nemzeti tizenegy a 2016-os kontinensviadalt megjárttól. Juhász Roland nagyinterjú.

Juhász Roland egészen fiatalon jött rá arra, hogy csak a sporttal, azon belül is a futballal szeretne foglalkozni. A rendkívül lelkes kisfiút a kezdetektől fogva támogatták a szülei, ráadásul azok az értékek, amelyeket otthonról kapott, immár háromgyermekes édesapaként is elkísérik a mindennapokban.

Élete első komolyabb meccsélménye egy Fradi elleni találkozóhoz kapcsolódik, ahol az általános iskolás Juhász hamis igazolással lépett pályára. Az FTC a későbbiekben is fontos szerepet töltött be az életében, első NB I-es gólja is a zöld-fehérek ellen született, és utolsó profi mérkőzését is a Ferencváros ellen játszotta.

Itthon, az MTK-ban a gyerekkori példaképével, Illés Bélával szerepelhetett együtt 16 évesen, elmondása szerint a felnőtt csapat öltözőjében az első félévben még kifelé is kopogott. Külföldön az Anderlecht együttesével ért el szép sikereket, ebben az időszakban még az Aston Villa is élénken érdeklődött a csatárból hátvéddé vált labdarúgó iránt.

A magyar nemzeti tizenegyben is meghatározó szerepet töltött be a remek bekk, aki hosszú piros-fehér-zöld pályafutása alatt nyolc szövetségi kapitány keze alatt is futballozott. Juhász az interjúban azt is elárulta, kik voltak rá a legnagyobb hatással a válogatott mesterei közül, és a Dárdai Pál által levezényelt színpadi előadás mellett természetesen Marco Rossi mostani csapata valamint a közelgő Eb is szóba került.

Az egyórás beszélgetésben a fentieken kívül érintettük még a fehérvári éveket, a sportigazgatói munkát, és a családi élet mellett sem mentünk el.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bognár György: Nem tudok olyat mondani, ami mindenkinek tetszik, a reakciók leperegnek rólam | nagyinterjú
Bognár György nem éppen hétköznapi személyiség a magyar futball világában: a 2022-ben az év edzőjének választott szakember Verebes József tanításai nyomán semmitől és senkitől sem fél, csínján bánik a statisztikákkal, s soha nem rejti véka alá véleményét. A Paksi FC vezetőedzője a csapat kivételes szezonjáról, kupadöntőről, a fiatal kollégákkal való együttműködésről, de az NB I lebonyolítási rendszerének igazságtalanságáról és Marco Rossiról is beszélt az m4sport.hu-nak. Nagyinterjú főleg futballról és egy kicsit a horgászatról is.
Magyar futball
A szilánkos törés után látása is veszélybe került, most Lőw Zsolték útját járná Tímár Krisztián | nagyinterjú
Miután tavaly 18. helyen végzett a Nyíregyháza a labdarúgó Merkantil Bank Ligában, és csak osztályozón harcolta ki a bennmaradást, kevesen gondolták, hogy idén a feljutásért küzdhet – márpedig nem csak küzdött, tükörsimán megnyerte az NB II-t. A siker egyik kulcsszereplője Tímár Krisztián vezetőedző volt, aki az m4sport.hu-nak adott nagyinterjújában mesélt játékosi és edzői pályafutásának legfontosabb elemeiről, azokról a pontokról, amelyek hozzájárultak a Szparinál végzett munkájához. A Fradi kizárásától kezdve, angliai horrorsérülésen át, az NB I-es kispadig és külföldi álmokig – Tímárral a kis híján kész nyíregyházi stadionban beszélgettünk.
Magyar futball
Kondás Elemér: A külföldi edzőknek több lehetőséget, bizalmat adnak, több tolerancia van velük szemben – nagyinterjú
A két-két bajnoki és kupagyőzelmet elérő szakember szerint a veretlenül megnyert bajnoki cím visz mindent a pályafutásában, de egyébként is úgy véli, ahol dolgozott, mindenhol sikereket értek el, kivéve a Vasast, ami „nem is tett jót az ázsiójának”. Ennek ellenére csalódott, azt gondolta, az elmúlt egy évben valahol csak felmerül a neve – többek között erről is beszélt az m4sport.hu-nak adott nagyinterjúban.
Magyar futball