Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Jól leszek!” – Szoboszlai szerint többet ésszel, mint játékperccel

„Jól leszek!” – Szoboszlai szerint többet ésszel, mint játékperccel

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Izraelt az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen. A találkozót követően a főszereplők az M4 Sport riporterének, Molnár Mátyásnak értékeltek.

„Jól leszek!” – adta meg a legfontosabb választ Szoboszlai Dominik, akit a második félidő elején le kellett cserélni, de szerencsére semmi komoly: „Éreztem, hogy beállt a lábam, ezért nem akartam tovább csinálni, ésszel megoldottam. Nagyon jól kezdtük a meccset, az első félidő kifejezetten jó volt. Utána kicsit nyögvenyelős volt, jó volt így utolsó meccsnek” – mondta a csapatkapitány, aki örömmel játszott együtt ilyen hatékonyan Bolla Bendegúzzal.

„A legfontosabb, hogy mindenki egészséges legyen” – adta ki a jelszót a jövő hétre Szoboszlai, hozzátéve, hogy mentálisan felkészültek a kontinenstornára.

„Nagyon fontos volt a két gól és gólpassz, jót fog tenni az önbizalmamnak. Nem bizonytalanodtam el, tudtam, hogy jönni fog a gól. Az első mérkőzés után átbeszéltük a dolgokat taktikailag, az első félidőben minden klappolt” – értékelt a meccs hőse, Varga Barnabás, aki kiemelte a fantasztikus közönséget és szeretné a legjobbját nyújtani az Eb-n is.

„Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatot. Kicsit fáradtan érkeztem, de végig tudtam játszani a meccset, ez fontos volt az Eb előtt. Örülök, hogy szerepet játszottam a gólokban, ez az egyik erősségem” – mondta a gólpasszig jutó, illetve a többi találat előkészítésében is szerepet vállaló Bolla Bendegúz, aki szerint az is kifizetődött, hogy Szoboszlaival ilyen sokat játszottak már együtt. A szélső egyre inkább kinyílik a csapatban, de szerinte még van benne tartalék, nagyon várja az Európa-bajnokságot.

„Össze tudtuk tenni azokat a dolgokat, amik hiányoztak. Felemás meccset játszottunk, a második félidőben nem ültek úgy, ahogy szerettük volna, erre oda kell figyelni az Eb-n” – értékelt Sallai Roland, aki szerint Szoboszlaiékkal is egyre jobban, meccsről meccsre összecsiszolódnak. Elárulta, a gólja extra lökést ad majd az Európa-bajnokságra.


Összefoglaló:

válogatott felkészülési mérkőzés
Magyarország–Izrael 3–0 (3–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion

V: C. Pereira (portugál)

Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
Sárga lap: 
Kleinheisler (59.), Ádám M. (92.), ill. Gordana (82.)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám M., 57.)
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)

Borítókép: Debrecen, 2024. június 8. Szoboszlai Dominik a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkõzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. Magyarország 3-0-ra gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak