Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marco Rossi: Az elején minden összejött, a sok csere miatt nehezebben működtek az automatizmusok

Marco Rossi: Az elején minden összejött, a sok csere miatt nehezebben működtek az automatizmusok

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott Izrael legyőzésével hangolt az Európa-bajnokságra. A mérkőzést követően Marco Rossi szövetségi kapitány értékelt az M4 Sport helyszíni riporterének, Molnár Mátyásnak.

„Nagyon jól kezdtünk, inspiráló hangulatban léptünk pályára. Már Írországban sem érdemeltünk vereséget, ez kicsit még fájt nekünk, de mindent kielemeztünk azóta. Az első játékrészben minden összejött, a másodikban a sok csere miatt nehezebben találtuk az automatizmusokat, de senki sem panaszkodhat például Szoboszlai cseréje miatt, őket nehéz pótolni a pályán” – fogalmazott Marco Rossi, aki szerint a meccs végén is domináltak, viszont fejlődniük kell még.

Szoboszlai, Varga és Sallai triójáról elmondta, jóval ésszerűbb és mozgékonyabb focit játszanak, nem könnyű az ellenfeleknek velük szemben, de lecserélésük után sem vesztettünk semmit, csak elégedettek lehetünk.

A kapitány beszélt a két megsérülő játékosról is: „Styles kapott egy rúgást, meg kell még néznünk a következményeket, Dominiknál inkább csak fáradtság volt, ő elég intelligens volt, hogy felmérje a helyzetet.”

„Össze kell gyűjteni az energiáinkat, hétfő délelőtt már az indulás előtt edzünk, a következő két nap fontos lesz a regeneráció szempontjából” – hangsúlyozta Marco Rossi, s köszönetet mondott a szurkolóknak is.


válogatott felkészülési mérkőzés
Magyarország–Izrael 3–0 (3–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion

V: C. Pereira (portugál)

Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.)
Sárga lap: 
Kleinheisler (59.), Ádám M. (92.), ill. Gordana (82.)

Magyarország: Gulácsi – Lang (Fiola, a szünetben), Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á., Styles (Kleinheisler, 41.), Kerkez (Nagy Zs., 78.) – Sallai (Gazdag, a szünetben), Szoboszlai (Csoboth, 57.) – Varga B. (Ádám M., 57.)
Izrael: Glazer – Dasa, Hofmeister (Safuri, 30.), Shlomo, Arad (Nachmias, 30.), Gropper – Shamir (Gordana, 30.), Lavi, Kinda (Peretz, a szünetben) – Biton (Altman, 91.), Baribo (Melamed, 69.)

Borítókép: Debrecen, 2024. június 8. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (b) és Csoboth Kevin a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak