Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Tatabánya fordított Békéscsabán, a Szentlőrinc is feljutott az NB II-be

A Tatabánya fordított Békéscsabán, a Szentlőrinc is feljutott az NB II-be

m4sport.hu/MTI
Az Opus Tigáz Tatabánya és a Szentlőrinc is feljutott a labdarúgó Merkantil Bank Ligába, előbbi a Békéscsabát idegenben, utóbbi a Putnokot hazai pályán győzte le az NB II-es osztályozók visszavágóján.

A Békéscsaba–Tatabánya összefoglalója:

Békéscsabán a gól nélküli első félidőt követően egy tatabányai öngóllal a házigazdák kerültek előnybe a második félidő elején, a vendégek viszont négy perccel később egyenlítettek, majd a 82. percben egy gyors ellentámadás végén megszerezték a vezetést, ami – mint később kiderült – egyben feljutást is ért az első mérkőzés 2-2-es döntetlenje után. A Békéscsaba az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le, és bár nagy nyomás alá helyezte a tatabányai kaput, egyenlítenie nem sikerült. A Tatabánya tíz év szünet után játszhat a következő idényben újra a másodosztályban.

Értékelések:

A Szentlőrincnek valamivel könnyebb dolga volt az 1-1-es első meccset követően, különösen azért, mert a putnoki kapust már a 13. percben kiállította a játékvezető. A vendéglátók ezután is türelmesen játszottak, a szünet előtt viszont a Putnok jutott óriási lehetőséghez, de a megítélt büntetőt a hazaiak kapusa kivédte. A Szentlőrinc aztán a második félidőben kihasználta az emberelőnyös helyzetet, előbb az 51. percben megszerezte a vezetést, majd a 87. percben büntetőből eldöntötte a meccset és a feljutás kérdését.

A rájátszásban négy érintett együttes közül csak egy nem lesz NB II-es nyártól, ha a magyar szövetség (MLSZ) a mezőny feltöltése mellett dönt, a bennmaradást a pályán kiharcoló Szombathelyi Haladásnak ugyanis nincs másodosztályú licence. A feltöltési sorrendben az első az NB III legjobb fel nem jutott csapata, azaz a Békéscsaba.

Eredmények, NB III, rájátszás a feljutásért, visszavágók:

Szentlőrinc SE-Putnok FC 2-0 (0-0)
A párharcot a Szentlőrinc nyerte 3-1-es összesítéssel.

Békéscsaba 1912 Előre-Opus Tigáz Tatabánya 1-2 (0-0)
A párharcot a Tatabánya nyerte 4-3-as összesítéssel.

Borítókép: Opus Tigáz Tatabánya

További tartalmak