Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az MLSZ felkérte a Békéscsabát a másodosztályú indulásra

Az MLSZ felkérte a Békéscsabát a másodosztályú indulásra

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapatával töltheti fel a Haladás helyét a Magyar Labdarúgó Szövetség a Merkantil Bank Ligában.

Felkérte az MLSZ a másodosztályú indulásra az NB III Dél-Keleti csoportját megnyerő Békéscsabát. A lila-fehérek hivatalos honlapja közölte, hogy a szövetség hétfőn kelt levelében „az érvényben lévő feltöltési szabályok alapján” a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt-nek ajánlotta fel a másodosztályú nevezést, amit a klub „tisztelettel és köszönettel” elfogadott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a súlyos anyagi gondokkal küzdő Haladás nem kapott másodosztályú licencet, így a helyét a harmadosztály bajnokai közül töltötték fel – az MLSZ tehát azért a Békéscsabára bökött, mert NB III. legjobb fel nem jutó csapata. Bár Csató Sándor csapatának lehetősége lett volna a pályán, alanyi jogon is kiharcolni a feljutást, ezt elvesztette a Tatabányával szemben (a másik osztályozót a Szentlőrinc nyerte), végül mégis indulhat a Merkantil Bank Ligában, ahogy arra egyébként számítani lehetett.

Az NB II. mezőnyét a következő idényre 16 csapatosra szűkítette az MLSZ, így a négy automatikus kieső – Tiszakécske, Mosonmagyaróvár, PMFC és Siófok – helyére csak két feljutó csapat érkezett, ezen felül történt a Haladás-Békéscsaba csere.

Borítókép: Békéscsaba 1912 Előre

További tartalmak