Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Házi gólkirályával és klublegendájával is hosszabbított az Újpest

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
Mozgalmasan indult a hét az Újpest FC-nél, a klub hétfőn két hosszabbítást is bejelentett: az előző szezon házi gólkirálya, Matija Ljujic valamint Simon Krisztián is új szerződést írt alá a lilákkal.
facebook.com/ujpestfootballclub

A szerb Matija Ljujic úgy lett a 2023/24-es szezonban az OTP Bank Liga 10. helyén végző Újpest házi gólkirálya, hogy sérülés miatt két és fél hónapot ki kellett hagynia és csak 19 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 10 gólt szerzett és 4 gólpasszt is kiosztott.

Bár voltak ajánlatai Törökországból, Lengyelországból és Ázsiából is, lényegi tárgyalásig egyetlen klubbal sem jutott el. Meg is indokolta, hogy miért:

„Magyarországon szerettem volna maradni, ezen belül pedig csakis az Újpest jöhetett szóba. Nem akartam kimaradni abból, ami most itt következik, sőt az egyik vezére szeretnék lenni ennek az útnak” utalt az új tulajdonosi kör által felvázolt projektre.

Simon Krisztián (fotó: Újpest FC)

Simon Krisztián néhány külföldön eltöltött évet kivéve szinte egész karrierjét Újpesten töltötte és ez a következő szezonban is biztosan így lesz. A 33 éves támadó 306 mérkőzésen lépett pályára az Újpest színeiben, 51 gól és 26 gólpassz fűződik a nevéhez, tagja volt a 2014-es, a 2018-as és a 2021-es Magyar Kupa-győztes csapatnak is.

„Ideköt minden, így amikor megkaptam az ajánlatot, nem kellett sokáig gondolkodnom rajta, örömmel hosszabbítottam meg a szerződésemet Újpesten. Hiszek az új vezetésben és abban, hogy a csapat segítségére tudok lenni az újabb sikerek felé vezető úton” – mondta Simon Krisztián az új szerződés aláírása után.

További tartalmak