Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Magyar utánpótlás-válogatott támadót igazolt Fiorentinából az Újpest

m4sport.hu | Szerző: Sz. Sz.
A Fiorentina utánpótlásától igazolt az Újpesthez az Olasz Kupa-győztes támadó, Dénes Adrián.
Dénes Adrián aláírt az Újpesthez. (újpestfc.hu)

„Ő egy fiatal, magyar játékos, aki előtt komoly jövő állhat, és hosszú távon is segítségére lehet az Újpestnek és a magyar labdarúgásnak is. Meg szeretnénk adni neki az esélyt, hogy bizonyítson, és hogy lépésről lépésre be tudja verekedni magát majd a kezdőcsapatba” – mutatta be új játékosát az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Benczédi Balázs.

Dénes Adrián a Budapest Honvéd akadémiájáról igazolt Olaszországba, a Fiorentina csapatába 2021-ben, majd másfél év után a Cesenánál szerepelt kölcsönben. A 20 éves támadó a kölcsön után jó teljesítményt nyújtott, felkészülési mérkőzésen a Fiorentina felnőtt csapatában is bemutatkozhatott.

Dénes szerepelt már a magyar U18-as és U20-as válogatottban, valamint a Fiorentina Primavera csapatával megnyerte az Olasz Kupát és Szuperkupát is korábban. A ballábas játékos a jobb oldali tükörszélső szerepében érzi magát a legotthonosabban, de a támadósor több posztján is bevethető. Az újpesti klub kiemeli: „sebessége és cselezőkészsége kiemelkedő, olaszországi neveltetése révén taktikailag érett”.

További tartalmak