Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bartosz Grzelak az Újpest új vezetőedzője

Bartosz Grzelak az Újpest új vezetőedzője

m4sport.hu
A lila-fehérek szeretnének a tabella alján lévő csapatból egy dobogóért küzdő egységet kovácsolni.

Bartosz Grzelak, az elmúlt szezonban a Fehérvár FC-t irányító lengyel/svéd szakember lett az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője – jelentette be a hírt a lila-fehér klub hivatalos honlapján.

Grzelak 2023 márciusában vette át a Fehérváriaknál a szakmai irányítást, 43 bajnokin 18 győzelem mellett 11 döntetlen és 14 vereség a mérlege. A szakember a fehérvári időszakot megelőzően korábban csak hazájában edzősködött.

A MOL februárban jelentette be, hogy megvásárolja az Újpest labdarúgócsapatát, az adás-vétel március közepén meg is történt. Február 8-án menesztették az addigi vezetőedzőt Nebojša Vignjevićet, helyét Mészöly Géza vette át, akinek a szezonzárás után köszönték meg a munkáját.

A 2023/24-es szezon zárása óta alaposan átalakult a lila-fehérek kerete, számos labdarúgótól elköszöntek, és sok új játékos – köztük korábbi válogatott, utánpótlás-válogatott – érkezett a klubhoz.

Az Újpest FC elnökének Ratratics Péternek a közleményét változtatás nélkül közöljük:

Örömmel értesítelek Benneteket, hogy Bartosz Grzelak lett az Újpest FC vezetőedzője. Ezt a rendkívül fontos döntést hosszas kiválasztás előzte meg, melyben több, kifejezetten jó jelölt közül tudtunk választani. Az egyik legerősebb szempont, ami alapján rá esett a választás, az az erős vezetői képessége, melyet remekül használva képes arra, hogy csapatot kovácsoljon a magyar és a külföldi játékosok egyvelegéből. Edzői karrierje során több bajnokságban is képes volt a tabella alján lévő csapatból egy dobogóért küzdő egységet kovácsolni. Fontos szerepet játszott a döntésben, hogy az OTP Bank Ligában már bizonyított, remekül fel tudtuk térképezni. Olyan edzőről van szó, aki a megújuló klub filozófiájával azonos értékeket képvisel. Hisz a kemény, kitartó és következetes munkában, az elemzések, adatok felhasználásában és a széleskörű szakmai stáb közös munkájában.
Az építkezés megkezdődött, és töretlenül haladunk előre. Hajrá, Lilák!

Ezzel egyidőben a fehérvári klub is bejelentette Grzelak távozását, akivel Száraz Ádám erőnléti edző is elhagyja a klubot. Mint írják, a 2022/2023-as idényt a 10., a 2023/2024-es szezont a 4. helyen zárta a csapattal. Az új vezetőedzőről a későbbiekben a klub hivatalos felületein tájékoztatják majd a szurkolókat és a közvéleményt.

 

 

Borítókép: Fotó: Fehérvár FC

További tartalmak