Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bejelentették Grzelak utódját Fehérváron

Bejelentették Grzelak utódját Fehérváron

m4sport.hu
Pető Tamást nevezték ki a Fehérvár FC labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. Az 50 éves tréner az Újpesthez távozó Bartosz Grzelakot váltja a kispadon.

A székesfehérvári klub tájékoztatása szerint a Vidinél korábban játékosként, játékosmegfigyelőként, másodedzőként és megbízott edzőként is megfordult Pető Tamás hétfőn áll munkába és találkozik először játékosokkal.

Pető Tamás Veszprémben kezdte pályafutását, majd 1995-ben Győrbe igazolt, ahonnan egy évvel később Székesfehérvárra vezetett az útja. Az 1996/1997-es idényben 37 mérkőzésen 6 gólt szerzett a Videotonban, ahonnan Újpestre igazolt, 1998-ban tagja volt a lila-fehérek máig utolsó bajnokcsapatának. A 2000-es évek elején Belgiumban légióskodott, majd egy évre hazatért, és a Vasas játékosaként bajnoki bronzérmet szerzett. Ezt követően hat évig Hollandiában légióskodott a NAC Breda csapatában, ahol 83 alkalommal lépett pályára és öt gólt szerzett. Profi játékospályafutását a Lombard Pápa együttesében fejezte be 2009-ben. A magyar válogatottban 1998 és 2002 között 14 alkalommal szerepelt.

Visszavonulása után 2011 és 2012 között játékosmegfigyelőként dolgozott a Vidinél, majd 2015 júliusától 2018 decemberéig másodedzőként segítette Bernard Casoni, Horváth Ferenc, Henning Berg és Marko Nikolic munkáját is. Casoni távozása után 2015. augusztus 19-e és október 6-a között – Horváth Ferenc érkezéséig – nyolc mérkőzésen (hat NB I-es bajnokin és két Európa-liga-selejtezőn) megbízott edzőként irányította a csapatot. Székesfehérvárról Paksra vezetett az útja, ahol játékosmegfigyelőként segítette Csertői Aurél vezetőedzőt, majd a 2018/2019-es idény kezdetén átvette a veszprémi labdarúgócsapat irányítását, amely akkor még a megyei I-ben szerepelt. Pető Tamás összesen hat évet dolgozott a királynék városában, ezalatt két bajnoki címet, továbbá három bronzérmet szerzett csapatával és az NB II küszöbéig vezette a Veszprém együttesét, a 2023/2024-es szezont az NB III Észak-Nyugati csoportjának harmadik helyén zárták.

Borítókép: Pető Tamás (Fotó: Fehérvár FC)

További tartalmak