Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Győrben kinevezték az edzőt, akivel visszajutottak az élvonalba

Győrben kinevezték az edzőt, akivel visszajutottak az élvonalba

eto.hu
A feljutást megbízott edzőként levezénylő Borbély Balázs irányítja tovább az OTP Bank Ligában is az ETO FC Győrt: 2026-ig szóló szerződést kötött a klubbal.

Borbély az előző szezon utolsó öt mérkőzésére érkezett Dunaszerdahelyről az ETO kispadjára, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen mind az ötször nyertek, ezzel pedig kilenc év után visszajutottak az élvonalba. A százszázalékos mérleg és a feljutás meggyőzte a vezetőket, mert a 44 éves edzőt véglegesítették.

Megtisztelő számomra, hogy megkaptam a lehetőséget a tulajdonosoktól, és továbbra is én lehetek az ETO vezetőedzője – kezdte Borbély Balázs. – Nem volt nehéz meghoznom a döntést, hiszen nagyon örülök neki, hogy velem képzelik el a jövőt. A terveink közösek a klubvezetéssel, a játékosokkal és a szakmai stábbal, egyértelműen bent kell maradnunk az élvonalban, ahol jól akarunk szerepelni. Tisztában vagyunk vele, hogy ez más kávéház, magasabb a színvonal. Ennek tudatában szeretnénk megerősíteni a csapatot, olyan minőséget akarunk kialakítani, ami biztosítja számunkra a célok elérését. Holnaptól belevágunk a munkába, innentől mindenki azon dolgozik, hogy egy jó felkészülést csináljunk.

Borbély Balázs játékoskarrierje jelentős részét is a DAC-nál töltötte, ahol az utánpótlásban és a tartalékcsapatnál is dolgozott, majd a felnőtteknél volt asszisztens.

Mint emlékezetes, Győrben tavasszal két edzőváltás is volt, Antonio Munoz és Kuznyecov Szergej munkájával sem voltak elégedettek.

Borítókép: Borbély Balázs, az ETO FC Győr vezetőedzője (MTI/Katona Tibor)

További tartalmak