Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az Újpest elnöke elárulta: új stadion kaphatnak a lila-fehérek

Az Újpest elnöke elárulta: új stadion kaphatnak a lila-fehérek

m4sport.hu
Ratatics Péter, az OTP Bank Ligában szereplő Újpest elnöke a klub keddi sajtóeseményén elárulta, új stadiont kaphat az egyesület – ennek a lehetőségét egyelőre vizsgálják.

 

A sajtóeseményen Ratatics Péter úgy fogalmazott, a Szusza Ferenc Stadion már nem megfelelő, és lejárt az „életciklusa” – az Újpest első embere erről egyébként az economx.hu gazdasági portálnak is szót ejtett egy ugyancsak kedden publikált interjúban.

„Ha ránézek, vegyes érzéseim vannak: a hangulata remek, de már nem felel meg mindenben a 21. századi elvárásoknak. Legutóbb 800 millió forintért újították fel a stadiont 2019-ben – és a tető ugyanúgy beázik. Ennek a stadionnak az életciklusa már lejárt. Nagyon-nagyon messze van már a magyarországi NB I-es átlagtól. De mégis miért van bennem teljesen más érzés? Azért, mert egyébként az atmoszférája, a történelme, a hagyományai, ami árad a stadionból, az mégiscsak egy érzelmi kötelék a szurkolók irányába. Ettől függetlenül el kell fogadjuk a tényt, hogy kell egy új stadion. Hogy ez ennek a helyén lesz-e, vagy pedig máshol valahol Újpesten, az még túl korai kérdés lenne, de minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk és természetesen ez is olyan fontos kérdés, amit csak és kizárólag a szurkolók bevonásával fogunk eldönteni” – árulta el Ratatics.

Az elnök hozzátette, az új tulajdonosi kör nyitni fog a lila-fehér szurkolók felé.

„Számunkra az a legkritikusabb és a legfontosabb, hogy a szurkolóink megtisztelnek-e minket azzal, hogy a hétvégén minket választanak egy családi program keretében. A kommunikációt nemcsak hogy transzparenssé, gyakorivá és őszintébbé akarjuk tenni, hanem fejleszteni akarjuk a közösséget. Éppen ezért arra mindenképpen számíthatnak a szurkolóink, hogy nyitunk feléjük, és szeretnénk folyamatosan bevonni őket a klub fejlődésének és építkezésének kulisszái mögé is.”

Mint ismert, Roderick Duchatelet februárban jelentette be, hogy eladja az Újpest FC-t működtető gazdasági társaságot a MOL Vagyonkezelő Kft.-nek, március 21-én pedig hivatalosan is lezárult az adásvétel. Néhány napra rá a klub tudatta, hogy egyesül az Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC labdarúgó-utánpótlása.

„Ezzel a döntéssel hosszú távra megoldódik a férfi és a női labdarúgás, valamint a futsal utánpótlásának helyzete is Újpesten” – írta akkori közleményében a klub.

 

Borítókép: ujpestfc.hu

További tartalmak